Portal de vinificatie si viticultura

O întâlnire cu privire la perspectivele dezvoltării industriei viticole

Pe 2 august, în satul Golubitskaya, districtul Temryuk, guvernatorul Kubanului, Veniamin Kondratyev, a organizat o întâlnire cu privire la perspectivele dezvoltării industriei viticole  din regiune. La aceasta au participat viceguvernatori, șefi de întreprinderi specializate, fermieri.
Unul dintre vorbitorii cheie la întâlnire a fost Igor Chemeris, directorul general al Yuzhnaya AF. În discursul său, el a menționat că compania agricolă este astăzi unul dintre cei mai mari producători de struguri și ocupă mai mult de 19% din piața viticulturii rusești.

Агрофирма «Южная» в текущем году заложит более 1 000 га виноградников

„Punerea viilor se realizează anual. În 2017, am stabilit 900 de hectare, în 2018 – 850 de hectare, planul pentru 2019 – 1028 hectare. Astăzi, suprafața podgoriilor noastre ocupă 8.639 de hectare – aceasta reprezintă mai mult de 30% din toate plantațiile de pe teritoriul Krasnodar. Anul trecut, compania agricolă a investit 800 de milioane de ruble în viticultură, planul de cheltuieli de capital pentru anul 2019 depășește 1 miliard de ruble. Desigur, este nevoie și de sprijin financiar din partea regiunii, va contribui la dezvoltarea industriei ”, a declarat Igor Yuzhnaya, CEO Igor Chemeris.

În prezent, Yuzhnaya (care, la fel ca Kuban-Vino, face parte din grupul de companii Ariant de vinuri) continuă să ridice plantația pentru stabilirea viței de vie în 2020. Se planifică plantarea viilor din următoarele soiuri: Augustin, Aligote, Amur, Chardonnay, Incrochio Manzoni, Cabernet Cortis, Krasnostop Anapa, Chardonnay, Hamburg Muscat, Moldova, Pinot White, Pinot Gray, Riesling Rin, Rkatsiteli, Sangiovese, Sibirkovy, Sauvignon.

„Este important pentru noi că în Kuban există întreprinderi care pot produce vin de înaltă calitate din diverse clase. Suntem gata să-i sprijinim pe cei care dezvoltă producția de vin din struguri crescuți în Kuban. Sunt sigur că puteți strânge pe piață produsele importate ”, a declarat Veniamin Kondratyev, guvernatorul teritoriului Krasnodar.

De asemenea, guvernatorul a adăugat că anul acesta sprijinul de stat pentru industria vinului din regiunea Temryuk a depășit 340 de milioane de ruble. Peste 80% din recolta de struguri și jumătate din tot vinul Kuban au reprezentat municipalitatea. La sfârșitul anului 2018, teritoriul Krasnodar deține o poziție de lider în viticultură și vinificație în Rusia. Anual, regiunea livrează mai mult de 3 milioane de litri de produse vinicole în diferite țări ale lumii. Reamintim că Kuban-Vino exportă astăzi vinuri în Ucraina, Belarus, Kazahstan, China, Hong Kong, Japonia, Spania, Germania, Brazilia, Norvegia și intenționează să deschidă livrări către o serie de țări din Asia, Orientul Mijlociu și Europa.
Sursa