Portal de vinificatie si viticultura

Top 10 cei mai mari exportatori de vinuri din lume

Ð Ť азÐ2ана ÐесяÑ'ка ÐPotrivit statisticilor portalului de Statista, în 2017, primul loc în rândul țărilor exportatoare de vinuri s-a clasat Spania, transmite UNN.

Anul trecut, Spania a vandut altor țări 22,1 milioane de hectolitri de vin.

Pe locul al doilea în clasament s-a clasat Italia, care a exportat 21,4 milioane de hectolitri. Locul al treilea este deținut de Franța, care în 2017 exportat de 15,4 milioane de hectolitri de vin.

Pe următoarele locuri în topul mondial al țărilor exportatoare de produse vinicole (conform volum vandut) s-au clasat: Chile (9,8 milioane hl), Australia (8), Africa de Sud (4,5), Germania (3,8), statele UNITE ale americii (3,3) și Portugalia (2,9).

Cea de-a zecea locul printre cei mai mari exportatori s-a clasat Noua Zeelandă, care a vândut în alte țări 2,5 milioane de hectolitri de vin său de producție.

Nu putem să nu menționăm, că Ucraina este, de asemenea, crește exportul de vinuri în țările din Europa.

Publicația scrie că numai în cinci luni ale anului curent, Ucraina a vândut în alte țări 145 de mii de hectolitri de vin, depășind volumul de export în ianuarie – mai a anului trecut la 37%.

Asta în ciuda faptului că în 2017 volumul exporturilor ucrainene de vin în țările UE, de asemenea, a crescut de două ori.

Situația este similară și cu ucraina export de vodca. Ea a vândut cu succes în străinătate cantități de două ori mai mari decât importate în țara de import a băuturilor alcoolice. Ceea ce ucraineană vodca este considerat a fi unul dintre cele mai bune din lume, susține cele mai multe experții de autoritate.

Marketing-director Beverage Trading Company Alexei Bezugly într-un interviu UNN a spus că, rom, whisky și vermuturi străin de producție până superioare de calitate pe piața internă. În ceea ce privește vodca, ucraineană produse în clasamentul mondial ocupă cele mai înalte locuri. De exemplu, un brand de vodca Medoff numai în ultimul an s-a învrednicit de zece premii la concursuri cu degustare-suntem în Germania, SUA, Belgia și alte țări. Recunoașterea experților din lume, anume ucraineană vodka este, dacă nu cea mai bună, una dintre cele mai bune din lume.

Anterior, de asemenea, a raportat că Ucraina în sezonul 2017/18 exportat cel mai mare volum de mere, cel puțin în ultimii 5 ani.

Sursa