Portal de vinificatie si viticultura

„Românii şi-au deschis un gust pentru vinurile moldoveneşti, cu preţuri peste 40 de lei.“

ZF Live. Oana Drăgulinescu şi Cristi Hossu, festivalul Vinul Moldovei: Aproximativ 85% din producţia de vin din Republica Moldova merge la export, iar România este piaţă-ţintă. „Românii şi-au deschis un gust pentru vinurile moldoveneşti, cu preţuri peste 40 de lei.“

Oana Drăgulinescu, CEO al Quarz Records şi unul dintre organizatorii festivalului Vinul Moldovei, afirmă că Republica Moldova exportă aproximativ 85% din producţia de vin şi că România este printre principalele sale pieţe de export.

„Republica Moldova produce 19 milioane de decalitri de vin anual, dintre care 14 milioane pleacă la export. Circa 85% din producţia lor de vin merge la export. România este piaţă target pentru Republica Moldova. Mult timp a condus Polonia, ei preluau cam 14% din exporturi. România a surclasat Polonia pentru că preluăm vinuri mai scumpe decât polonezii. Românii şi-au deschis un gust pentru vinurile moldoveneşti de calitate foarte bună, cu preţuri peste 40 lei“, a declarat Oana Drăgulinescu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Sursa