Portal de vinificatie si viticultura

Vinul a depășit băuturile puternice în ceea ce privește creșterea producției

vgrozdya.ru

 

Rata de creștere a producției de vin în Rusia în acest an este mai mare decât în ​​producția de băuturi spirtoase. Acest lucru este demonstrat de datele Uniunii Naționale a Protecției Consumatorilor pentru 7 luni ale acestui an și iulie.

Potrivit Interfax, care citează informațiile Uniunii, producția de votcă în ianuarie-iulie s-a ridicat la 42,3 milioane decalitri (dal), care este cu 0,2% mai mult decât în ​​perioada corespunzătoare anul trecut. În iulie, acest indicator a scăzut cu 2,7%, până la 6,2 milioane de decalificatori.

Întreprinderile Cognac au produs 4,5 milioane de decalitri de produse în 7 luni, crescând producția cu 0,6%. În iulie, s-a observat o creștere cu 6,5%, până la 689,2 mii decalificatori.

În același timp, producția de așa-numite vinuri fixe în ianuarie-iulie a crescut cu 4,3%, până la 17,6 milioane de decalificatori, în iulie față de iulie a anului trecut – cu 2,8%, la 2,9 milioane decalificatori.

Pe piața de șampanie și vin spumant, rata de creștere este chiar mai mare. În ianuarie-iulie, producția lor a crescut cu 11,2%, la 5,3 milioane decalitri, în iulie – cu 20,9%, la 954,3 mii decalitri.

„În ianuarie-iulie, băuturile de vin produse fără adăugarea de alcool etilic au produs 14,3 milioane de decalificatori (o creștere de 18,8%), în iulie – 2,4 milioane decalitri (o creștere de 26,4%)”, au spus în Uniune.

Trebuie menționat că plantele alcoolice au produs 26,5 milioane de decalificatori de alcool etilic pe parcursul a 7 luni, ceea ce este cu 1,5% mai mic decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. În iulie, producția a scăzut cu 22,8%, la 2,7 milioane de decalificatori
Sursa