Portal de vinificatie si viticultura

Cum alcool afecteaza somnul?

Creare importanta de supraveghere a Fondului american de cercetare a somnului

 

Oricine bea alcool „cu ocazia”, știe că, bere, vin sau lichior de multe ori provoacă somnolență. Mai mult, o serie de sondaje de opinie arată că circa 20% din oameni din timp în timp „dor de un pahar”, în calitate de somnifere. De alcool, într-adevăr, ajută pentru a adormi mai repede — dar ce zici de calitatea unui astfel de vacanță? Ce se întâmplă cu ochii închiși, atunci când te duci la culcare, după un pahar de vin.

Cum de alcool afecteaza somnul? (foto 1)

Eroare de cicluri de somn

Consumul de alcool înainte de culcare este asociată cu un ritm mai lent de valuri de somn, asa-numita delta-activitate. Acest tip de somn profund, care permite formarea de memorie și să învețe. Toate ar fi nimic, dar, în același timp, sub alcool nu se oprește, iar alfa-activitatea creierului, care împiedică liniștită de relaxare. Cu alte cuvinte, capul tau nu se odihneste.

Încălcarea циркадного de ritm

Cum de alcool afecteaza somnul? (foto 5)

Deși puteți adormi repede după consumul de alcool, probabilitatea de — a se trezi în mijlocul nopții. Una dintre explicații — de alcool provoacă acumularea rapidă de element chimic de adenozină din creier, care, la început, provoacă somnolență, dar o vraja dispare, înainte de a într-adevăr timp pentru a se odihni.

Poate agrava problemele respiratorii

Alcoolul relaxeaza tot corpul, inclusiv mușchii gâtului. Și asta te face predispuse la sforăit și apnee.

Cum de alcool afecteaza somnul? (foto 9)