Portal de vinificatie si viticultura

O băutură pe suprafața Plantei Roșii.

Georgia. Oamenii de știință georgieni, cu ajutorul colegilor lor din cadrul agenției spațiale americane NASA, intenționează să devină primii care vin pe Marte. Experții au dezvoltat un proiect spațial corespunzător, numit IX Millennium. Rapoarte despre aceasta „MIR 24” cu referire la The Daily Mail.

După cum sa menționat, cercetătorii din Georgia au fost inspirați de o navă descoperită recent la periferia orașului Tbilisi, care conținea vin de 8 mii de ani. Experții se gândesc la posibilitatea de a face o băutură pe suprafața Plantei Roșii.

IX Millennium prevede organizarea producției de vin. NASA a lansat un program în care experții iau în considerare diferite idei despre „prezența umană” pe o altă planetă. Curatorii proiectului sunt Universitatea de Business și Tehnologie din Tbilisi, Spațiul Fermelor și NASA.

Omul de știință Nikoloz Doborzhginidze a spus că, cu ajutorul experților americani, vinificația poate fi adusă la nivel cosmic. Autorii proiectului au început deja să colecteze informații despre creșterea diferitelor soiuri de struguri în condiții extreme. În special, experții intenționează să selecteze specii care sunt rezistente la razele ultraviolete.

Space Farms construiește un laborator special de ferme care poate fi instalat pe Planeta Roșie. După cum era de așteptat, în etapa următoare, oamenii de știință vor monitoriza creșterea strugurilor la temperaturi și presiuni scăzute, precum și la niveluri ridicate de radiații.
Sursa