Portal de vinificatie si viticultura

Stereotipuri false despre vin.

Scarlatto da SoleUnul dintre cele mai frecvente stereotipuri false despre vin sună astfel: „Vinul real este doar uscat, nu poate fi semi-uscat, semisucos sau dulce”.

Pe exemplul de vin «Scarlatto da Sole» de Chateau San Daniele, puteți fi sigur – tehnologie modernă și de calificare a vinificatori poate produce vinuri de înaltă calitate, ușor, păstrând în același timp natural de zahăr de boabe de struguri

Asta este exact ceea ce se întâmplă cu vin «Scarlatto da Sole» (Scarlatti și sare), facut din struguri de Bastardo Magarach, a căror colectare are loc mai târziu de zahăr Berry a reușit să câștige mai mult decât norma acceptată pentru vinurile seci.
Strugurii intră în vinăria, unde este sortată manual, permițându-vă să alegeți boabe de calitate și sănătoase. După separarea nervurii există o zdrobire delicată, iar apoi începe procesul de infuzie pe pulpă sau macerare care dureaza 48 de ore la o temperatură de 40-50 grade C. Faza următoare – separarea sucului din pulpa, prin lungi și atent presare, și apoi – în afterfermentation Rezervoare din oțel inoxidabil.
Când o parte din zahărul conținut în suc este fermentat în alcool, procentul vinului uscat corespunzător, fermentația este oprită prin răcire. Întrucât zahărul a fost inițial mai mult decât este necesar (amintiți-vă, „colectarea târzie”), partea rămasă face ca vinul să fie semisudat.
După odihnă timp de 3 luni, vinul este trimis pentru îmbuteliere într-un mod „rece rece”, păstrând în același timp toate meritele sale naturale. Astfel, consumatorul primește un produs plăcut și de înaltă calitate, iar vinificatorul – datorită fanilor și premiilor diferitelor competiții internaționale.
Vin mondial – o simbioză vechi de secole de experiență și tehnologii moderne, care permit să se pregătească o poțiune magică, care și-a păstrat toate proprietățile naturale din struguri. Și zahărul este una dintre cele mai valoroase substanțe care ne sunt prezentate de soare, completează perfect vinul, iar consumatorul trebuie doar să facă o alegere pentru gustul său.

Grupul Alcoexpert