Portal de vinificatie si viticultura

Numit cele mai populare băuturi spirtoase din Europa

Cea mai populară băutură alcoolică din Europa este berea. Acest lucru este evidențiat de datele portalului statistic Statista, raportează UNN.
„În 2017, cota de bere a reprezentat 37% din totalul alcoolului vândut în UE”, – a spus într-o declarație.
Al doilea loc din lista celor mai populare băuturi alcoolice din Europa este vinul. Vânzările de vin în UE în 2017 au reprezentat aproximativ 34% din totalul alcoolului vândut.

„Costul total al vânzărilor de bere în Regatul Unit, Germania, Franța, Spania, Italia și Țările de Jos a fost de peste 19,2 miliarde de euro, ceea ce înseamnă cu aproximativ 4 miliarde de euro mai mult decât vin”, – a spus într-o declarație.
De asemenea, se arată că piața băuturilor alcoolice din Europa este una dintre cele mai mari din lume.

De exemplu, Europa de Vest a estimat valoarea de piață a băuturilor alcoolice la aproximativ 332 miliarde de euro în acest an.

După cum sa raportat, Ucraina a planificat să majoreze accizele la alcool, dar propunerea relevantă a guvernului în parlament nu a fost susținută.

De asemenea, amintesc, potrivit statisticilor, ucrainenii au început să cumpere alcool intern mai mult. Experții sugerează că acest lucru se datorează unui preț mai accesibil și produselor locale de bună calitate.

Sursa