Portal de vinificatie si viticultura

Șampanie: ceea ce ascunde subteranul „dubler” din Sevastopol.

Labirintul subteran
Galeriile gropii de carieră au apărut din cauza calcarului dens, descoperit de inginerii militari ruși din Kilen-Gully după întemeierea Sevastopolului. Anterior, piatra a fost extrasă într-o altă zonă a Inkerman, dar era prea fragilă și nu era potrivită pentru construirea bateriilor de coastă și a clădirilor cheie din orașul cetății. A început o exploatare intensă a pietrei, astfel încât în ​​înălțimea fasciculelor au fost tăiate zeci de coroane, care au o lungime de peste 100 de metri, o lățime de 15 metri și o înălțime de până la 20 de metri. Suprafața totală a temnilor a fost de 32 mii de metri pătrați. Între ei, ei erau conectați printr-o rețea de coridoare. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, extracția pietrei sa oprit aici, ca urmare, „apartamentele” subterane au fost abandonate timp de decenii.
Ca istoric local, autorul cărții „Underground Sevastopol” Yury Pikalov, a declarat pentru RIA Novosti Crimeea, la începutul anilor 1930, vinificatorii din Crimeea au devenit interesați de temnițe uriașe în zona Inkerman. În acel moment au fost ocupate depozitele faimosului Massandra, iar galeriile din faza Kilen cu o temperatură constantă a aerului de până la +14 grade au fost ideale pentru depozitarea vinului. Astfel, în Sevastopol a apărut cea mai mare fabrică din țară, unde au produs șampanie. La începutul celui de-al doilea război mondial, au fost depuse aici aproximativ 4 milioane de sticle de vin. Datorită combinării, această zonă a devenit mai târziu numele său neoficial – Champagne.
Dar nu numai viticultorii au acordat atenție galeriilor regale. Înainte de Marele Război Patriotic, au fost necesare depuneri de muniții suplimentare de către Flota Mării Negre.
În vara anului 1938, partea stângă (sud-estică) a carierelor Inkerman a fost predată armatei. Ancorele și detonatoarele, torpilele, praful de pușcă, munițiile de aeronave – în special din rezerva de urgență, proiectilele depășite – au început să fie livrate în temnițe.
„Potrivit calculelor, ar putea fi stocate aici muniții echivalente cu 1.636 de vagoane de cale ferată și, dacă este necesar, ar putea fi sporite”, a spus Pikalov.
tunel oraș
Când au început ostilitățile la periferia orașului Sevastopol la sfârșitul lunii septembrie 1941, conducătorii Flotei Mării Negre și orașele au decis să transfere spitale, spitale și întreprinderi industriale spre galeriile goale Inkerman. În noiembrie, rămășițele unei cariere au fost scoase din temnițe, podelele au fost acoperite cu asfalt, iar camerele au fost împărțite prin partiții. Există apă curentă, canalizare, electricitate, sistem de ventilație montat. Batalioanele medicale ale diviziilor de infanterie a 25-a (Chapaevskaya), 345th, 386th, 172rd infanterie se află în aceste adăposturi. Puțin mai târziu, Institutul de Terapie Fizică din Sechenov sa mutat aici.
Femeile care lucrează în galeriile Inkerman în timpul Marelui Război Patriotic