Portal de vinificatie si viticultura

În ce constă diferența între șampanie și vin spumant?

Indispensabil element de orice mare sărbătoare, fie că este vorba de anul nou sau ziua de naștere, nu se poate face fără câteva sticle de șampanie. Cu toate acestea, un număr mare de oameni se înșeală și numit șampanie nu este băutură.

Șampania are destul de o istorie lungă, pentru prima dată, o băutură sub acest nume a apărut la sfârșitul secolului al 17-lea pe teritoriul Franței, în provincia Champagne, de fapt, în cinstea acestei regiuni, el a fost numit. În ciuda faptului că această băutură este una dintre soiurile de vinuri spumante, Șampanie poate fi numit doar vinul, care s-a efectuat pe teritoriul Champagne.
Procesul de producție

Pentru a produce o băutură aplică strict anumite soiuri de struguri, cele mai frecvente fiind: Pinot Noir,  și Chardonnay. Pot folosi simultan mai multe soiuri, care rezultă, de exemplu, se pare șampanie roz.

Pentru fabricarea de struguri se aplică ușor недозрелый struguri, care conține un nivel scăzut de zahăr, datorită căruia băutura devine un gust unic. Sucul din struguri storc pe prese speciale.

În funcție de numărul efectuate отжимок, există trei tipuri de bază de cea mai de calitate din care este considerat suc de prima отжимки, deoarece el nu este expus la orice contact cu pielea de struguri. Apoi vine sucul a doua отжимки, care are o calitate mai scăzută. Și pe ultimul loc se află suc, obținut după a treia maximă de centrifugare, de obicei, are foarte mici caracteristici, în consecință, nu se aplică în producția de băutură.

Apoi se trece la cea mai responsabilă parte a întregului proces – fermentat. Există două metode de bază:

Clasic metodă, care se aplică pe parcursul întregii perioade de existență a acestei băuturi este de șampanie direct din sticlă. Ideal durata acestui proces este de aproximativ optsprezece luni.
Relativ tânăr este metoda champagne în rezervoare. În timpul desfășurării acestui proces vinul este saturat углекислотой în recipiente speciale.

După nivelul de calitate șampanie și vin spumant convențional împărțite în următoarele grupe:
La prima sunt cele mai ieftine de șampanie,pe eticheta care lipsește marcajul de ani de producție.
Șampanie de nivel mediu, este fabricat din struguri de o recolta de succes. Pentru a produce cele mai de elită de șampanie folosesc doar cele mai bune soiuri de viță de vie. De obicei, astfel de tipuri au propriile lor unic).

Sursa