Portal de vinificatie si viticultura

9 februarie 2019 la Moscova va fi gazda Primului Salon al vinurilor moldovenești

La 9 februarie 2019, la Moscova, pentru prima dată în Rusia, va avea loc un salon de vinuri moldovenești, organizat de Forumul pentru industria vinului din Marea Neagră. Salonul se va desfășura chiar în centrul Moscovei, în renumitul hotel istoric Metropol.

Calitatea vinurilor moldovenești este în creștere, fapt dovedit de concursurile internaționale și ruse, precum și de avizele experților. Există numeroase branduri noi de vinuri uscate, necunoscute nu numai consumatorilor ruși, ci și multor experți din industrie. De interes special pentru profesioniști și amatori sunt acum vinurile din soiurile autohtone moldovenești.

În legătură cu decizia de abolire a taxelor vamale la importul de produse vitivinicole din Moldova în Rusia (decretul Guvernului din 12.30.2018 nr. 1786), vinificatorii moldoveni au un avantaj competitiv grav pe piața rusă în comparație cu omologii lor europeni și producătorii din Lumea Nouă. Consumatorul rus, care suferă din cauza creșterii monedei euro și a dolarului, ar trebui să aprecieze valoarea banilor vinurilor moldovenești.

Participarea la salon a fost confirmată de companii bine-cunoscute din Republica Moldova care își desfășoară deja activitatea pe piața rusă. Vor veni, de asemenea, ambasadori noi, care vor surprinde cert publicul Moscova cu calitatea vinurilor lor.

În cadrul salonului se organizează:

expoziția-degustare a produselor vinicole moldovenești, deschisă profesioniștilor de pe piață și publicului larg;
prezentări de companii și ateliere de lucru;
recepție-degustare pentru cumpărători, distribuitori, importatori, comercianți cu amănuntul, restauratori interesați de achiziționarea vinurilor și divinelor moldovenești, experți în vin și jurnaliști și reprezentanți ai companiilor moldovenești care participă la salon;
masa rotundă de experți privind cooperarea dintre Federația Rusă și Republica Moldova în sectorul vitivinicol;
concursul de degustare a consumatorilor „Choice Choice”, în care vizitatorii salonului vor evalua vinurile și divinul; Există 5 categorii: „Cel mai bun vin alb”, „Cel mai bun vin roșu”, „Cel mai bun vin roșu”, „Cel mai bun vin spumant” și „Cel mai bun divin”.

Înregistrarea primului salon al vinurilor moldovenești este deschisă pe site-ul Forumului pentru industria vinului din Marea Neagră

Sursa