Portal de vinificatie si viticultura

Descoperă „Aroma primăverii tale” la Vernisajul Vinului00

 

Vernisajul Vinului dă tonul primăverii tale! O nouă ediție a evenimentului select, ce aduce în prim plan noutățile sezonului, succesele „Vinului Moldovei” și setează noi trenduri de consum, va avea loc în data de 18 aprilie, ora 18.00, în incinta hotelului „Prezident” din or. Chișinău (bd. Dacia, 58/5). Se poate ajunge la destinație, folosind următoarele mijloace de transport public: troleibuzul nr. 30, nr. 31 și microbuzul nr.165.

Vernisajul Vinului este un eveniment tradițional organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, care își propune să promoveze cultura de consum a vinului de calitate în Republica Moldova. Este organizat de două ori pe an, începând cu 2011, ediția de primăvară fiind dedicată vinurilor albe și rosé, iar cea de iarnă – vinurilor roșii. De-a lungul anilor Vernisajul Vinului și-a confirmat statutul de rampă eficientă de lansare a produselor vinicole autohtone și, nu în utimul rând, de platformă de comunicare între vinificatori și consumatori.

Cu genericul „Aroma primăverii tale”, Vernisajul Vinului se va desfășura într-un decor floral, iar muzica jazz, swing și tango va crea un fundal sonor distins. Ediția din acest an va reuni sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” 50 de producători din cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată, care vor delecta publicul cu peste 300 de vinuri albe, rosé și roșii atât din ultima roadă, cât și mature.

În premieră, la Vernisajului Vinului va fi amenajată o zonă dedicată vinurilor autohtone, care s-au învrednicit de premii la concursurile naționale și internaționale, organizate anul trecut. Băuturile vor fi oferite spre degustare publicului, iar vizitatorii, interesați să afle mai multe detalii despre ele, le vor găsi în „Catalogul de Aur al vinurilor moldovenești – 2018”, care va fi lansat în cadrul evenimentului și care, totodată, va putea fi cumpărat.

Oaspeții sunt invitați să ia parte la degustări organizate de experți ai Oficiului Național al Viei și Vinului, care vor avea loc la standul ONVV. Degustarea comparativă a vinurilor din soiuri indigene, produse în anii 2017 și 2018 promite a fi o experiență inedită pentru vizitatori.

După un tur pe la standurile vinficatorilor, publicul va avea ocazia să-și desemneze favoriții, prin intermediul unei platforme online. Fiecare a 30-a pesoană înregistrată va fi premiată, la fel ca și cel mai activ și cel mai exact în pronosticuri invitat. Cele mai bune vinuri de sezon, votate de oaspeții evenimentului, se vor alege cu trofeele „Vernisajul în Alb” și „Vernisajul în Rosé”.

În mod tradițional, Vernisajul Vinului va include și o acțiune de caritate – „In Vino Caritas”: 2 studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor primi din partea organizatorilor seturi de ustensile pentru pictură. O expoziție de tablouri ale discipolilor Academiei va contura atmosfera rafinată a evenimentului.

Cea de-a XVI-a ediție a Vernisajului Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin” și cu susținerea partenerului strategic – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Parteneri media ai evenimentului:

AGROTV Moldova, Radio Chișinău, Infomarket.md , Agora.md, Ea.md, Agrobiznes.md, Diez.md, Locals.md, Madein.md, Moldova9.com, Moldova.org, Mybusiness.md, Noi.md, Realitatea.md, Unimedia.info, VinMoldova.md, winetours.md, point.md, afisha.md, Экономическое Обозрение «Логос-Пресс», Wine-and-spirits.md, Finewine.md, Taspster.wine