Portal de vinificatie si viticultura

Гид по винному фестивалю Gorizont 3.0: лекции, мастер-классы и дегустации

La fabrica de la Trekhgorny din 19 noiembrie, pentru a treia oară, va avea loc festivalul de vin natural Gorizont 3.0, ai cărui participanți vor fi vinificatori din diferite țări care lucrează în acest stil. Poster Daily Wine expert Anton Obrezchikov spune în detaliu cui și la ce ar trebui să fie atent – atât în ​​programul de după-amiază, cât și seara.

S-ar părea că primul „Orizont” a avut loc recent, dar o întreagă epocă a strălucit în acești doi sau trei ani. Principalul lucru care s-a schimbat este atitudinea față de vinul natural, care a încetat să mai fie exotic și s-a transformat într-un produs de nișă stabil solicitat. Între timp, festivalul este în creștere și maturizare.

Programul, ca și anul trecut, este format din două părți: ziua și seara. Pe parcursul zilei, vinificatorii, precum și somelierii și restauratorii fideli subiectului din titlu, vor discuta despre ceea ce se întâmplă astăzi în lumea naturală (și, de asemenea, parțial biodinamică și organică, pentru că primul este adesea dificil de separat de al doilea și al treilea) vinuri și într-o mare varietate de moduri – începând cu cum pentru a stabiliza vinurile fără a utiliza dioxid de sulf, care este tradițional pentru acest lucru, și care se termină cu cum să îl vândă mai târziu. Degustarea de seară va cuprinde peste 200 de vinuri și 40 de vinicultori din Franța, Italia, Spania, Germania, Austria, Portugalia, Grecia, Chile, Slovenia. Toate fermele vor fi împărțite în zone, în funcție de stilul vinificatorilor. În rubrica „Ortodoxă” vor fi prezentați biodinamicii invitați, în secțiunea „Noua Generație” – moștenitorii caselor de vin vechi, convertite în credință naturală, „Modern” – pionieri ai teritoriilor și tehnologiilor, „Tradiție” – vinificație clasică cu dușuri sănătoase și de mediu.

Sursa