Portal de vinificatie si viticultura

Concursul internațional de vin și băuturi alcoolice va avea loc la Tbilisi pentru prima dată

Degustarea internațională a vinurilor și a băuturilor alcoolice „Georgia este locul de naștere a vinului” va avea loc pentru prima dată la Tbilisi în perioada 7-9 noiembrie. Ziarul „Sakartvelos Republic” scrie despre asta.

Evenimentul este organizat de Uniunea Oenologilor din Georgia. Proiectul este implementat cu sprijinul Agenției Naționale a Vinului, Asociației Vinurilor Georgian și al altora. Concursul intenționează să demonstreze potențialul producției viticole georgiene și să-l susțină pe piețele mondiale.

Oaspeții speciali ai evenimentului vor fi experți de renume mondial, caviști și somelieri. La concurs participă directorul general al Organizației Internaționale de Viticultură și Vin (OIV), Jean-Marie Oran.

Evenimentul va fi acoperit de mass-media străine. Vor vorbi despre competiție într-un nou documentar despre vinurile georgiene. În plus, vinurile care sunt recunoscute ca fiind cele mai bune la competiția din Tbilisi vor fi scrise de populara revista americană Wine Spectator.

Cinci categorii de vinuri sunt autorizate să participe la concurs: vinuri albe, vinuri kvevri; vin rosé și roșu; vinuri albe, roșii și roșii spumante; desert, vinuri aromate; precum și cinci tipuri de băuturi alcoolice: brandy, brandy, vodcă, balsam, băuturi alcoolice.
Companiile care doresc să participe la concursul „Georgia este locul de naștere a vinului” trebuie să depună o cerere la Uniunea oenologilor din Georgia înainte de 3 noiembrie.

Sursa