Portal de vinificatie si viticultura

Chișinăul va găzdui cea de-a III-a Conferință mondială privind turismul vinicol

Кишинев Всемирная конференция по винному туризмуEvenimentul, organizat în Moldova, vizează promovarea turismului vinicol, inclusiv cu participarea companiilor locale din sectorul vitivinicol și sfera turismului de intrare. Se preconizează că organizarea Conferinței Mondiale privind turismul vinului în Moldova au un impact pozitiv asupra economiei, care să permită încorporarea țării noastre într-un top destinații turistice, inclusiv în traseele de vin din lume, va crește fluxul de turiști străini și de a crea condiții pentru atragerea investițiilor străine în acest sector va contribui creând o imagine nouă și mai atractivă a țării.

Ca parte a Conferinței Mondiale a treia cu privire la activitățile de turism vin de promovare a turismului vitivinicol să fie organizate în Moldova au prezentat inovații și realizări în industrie, a organizat diverse seminarii, excursii, a avut loc un schimb de experiență, etc …

La eveniment vor participa înalți reprezentanți ai industriei turismului a Uniunii Europene, CSI și în alte țări, profesioniști în acest domeniu, reprezentanți ai tuturor țărilor producătoare de vin din lume.

După cum sa menționat în Minekonominfrastruktury, Moldova are un mare potențial pentru dezvoltarea unui sector al turismului durabil, care ar putea genera venituri mari, oportunități de angajare, precum și alte beneficii economice și sociale.

În prezent, circa 20 de vinării ale Moldovei oferă servicii turistice vizitatorilor străini, organizează diverse evenimente culturale în fiecare an.

Stepanov Georgiy