Portal de vinificatie si viticultura

Legea privind viticultura și vinificația

Бочки с вином. Архивное фото

SIMFEROPOL, 26 oct. – RIA Novosti Crimeea. Deputatul de stat din Duma, Konstantin Bakharev, a povestit cum legea privind viticultura și vinificația, care este programată să fie adoptată pe 19 decembrie, va afecta munca fermierilor.

„Modificările legii vizează atât costul licenței pentru fermieri, cât și posibilitatea de a-și vinde produsele pe site-urile de producție, fără a fi nevoie de o licență de vânzare cu amănuntul”, a declarat RIA Novosti.

Inovația va permite fermierilor să producă vinuri cu o indicație geografică protejată, întrucât realizează produsul din propriile materii prime. Noua lege îi va ajuta pe fermierii ruși să dezvolte viticultura și să crească cota de piață a vinului autohton, Bakharev este convins.

Parlamentarul a mai spus că astăzi vinificația fermierilor din țară nu este dezvoltată. Potrivit acestuia, în întreaga Rusie există câteva zeci de astfel de ferme, în timp ce în Austria, peste 10 mii de fermieri produc un produs de calitate.

Anterior, la marginea celei de-a IX-a reuniuni a vinificaților All-Russian, șeful Crimeei, Serghei Aksenov, a declarat că principala problemă a vinificației în Crimeea este că „autoritățile iau în considerare în primul rând interesele marilor producători de vin”. În același timp, asistența pentru fermele mici ar fi o „garanție a succesului în dezvoltarea industriei”.

În luna octombrie, a fost cunoscut faptul că un proiect de lege „Despre dezvoltarea viticulturii și vinificației în Federația Rusă” a fost depus la Duma de Stat. Scopul său este de a proteja industria și producătorii autohtoni, precum și îmbunătățirea calității produselor. Inovarea implică stabilirea unor cerințe uniforme pentru vinul intern și importat.

Sursa