Portal de vinificatie si viticultura

Proiectul de lege „Viticultura și vinificația”, adoptat de Duma de Stat al Federației Ruse

Proiectul de lege „Viticultura și vinificația”, adoptat de Duma de Stat al Federației Ruse în prima lectură din 19 noiembrie, a ridicat întrebări din partea departamentului juridic de stat al președintelui (GPU). După cum scrie Vedomosti, după ce s-au familiarizat cu concluzia, declarațiile privind deficiențele proiectului de lege au luat 14 pagini. Proiectul de lege a fost propus să fie modificat substanțial.

Jaromir Romanov / Znak.com
Scopul proiectului de lege este de a sprijini în mod specific producția de vin obținut 100% din struguri ruși. Pentru el s-a inventat termenul special „vinul Rusiei” – se propune alocarea acestuia spre vânzare. Băuturile care conțin struguri (compuse din vin și aditivi) trebuie să conțină sintagma „Nu vin” pe etichetă. De asemenea, el interzice utilizarea strugurilor importati, vinului, mustului pentru producerea vinului, precum și amestecarea vinului rusesc și a celui importat.

GPU ridică întrebări cu privire la propunerea de a împuternici autoritățile ruse să controleze conformitatea vinului importat cu tehnologiile ruse în țări străine (cadrul legal și mecanismele nu sunt definite). Regulamentul propus este redundant și contrar cerințelor dreptului internațional, a declarat Anatoly Korneev, vicepreședinte Simple. Aceasta poate duce la o restricție artificială a importurilor. Calitatea și siguranța vinului este confirmată de certificatele acceptate de țările importatoare.

În plus, GPU nu este convinsă că numai producătorii de vin din struguri autohtoni vor primi sprijin de stat, ceea ce este exact ceea ce a cerut președintele. Se propune subvenționarea costurilor organizării pepinierelor de struguri, a costurilor pentru achiziționarea de material de plantare. În prezent, statul susține și viticultorii – subvențiile pentru depunerea și îngrijirea viilor în 2019 se vor ridica la 3 miliarde de ruble. (date de la Ministerul Agriculturii).

GPU a oferit sugestii practice, acestea vor fi luate în considerare, a declarat coautorul proiectului de lege Gennady Onishchenko, fără a intra în detalii. Modificările la a doua lectură ar trebui să fie gata până pe 18 decembrie, a declarat site-ul Dumei de Stat. O dată de revizuire a proiectului nu a fost încă stabilită, a declarat un reprezentant al comitetului relevant pentru Duma de Stat.

Sursă