Portal de vinificatie si viticultura

Cele mai bune vinuri moldovenești. Cum a fost prezentat la Chișinău „ghidul de vin

Un ghid de vin a apărut în Moldova – Fine Wine Guide 2018. Potrivit autorilor, omul de afaceri Victor Bunescu și bloggerul de vin Andrei Cibotaru, acesta prezintă cele mai bune 50 de vinuri ale Moldovei. Prezentarea primei publicații tipărite a ghidului, lansată cu sprijinul Biroului Național al Viei și Vinului și al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a avut loc la 26 septembrie 2018 la o conferință de presă comună a autorilor și a celor două departamente.

Ghidul celor mai bune vinuri și beciuri ale Moldovei cuprinde 50 de vinuri moldovenești selectate, sortate după preț: până la 125 lei, 125-225 lei; peste 225 de lei pe sticlă. Ghidul Vinului Fine descrie vinurile albe, ros, rosé, uscate, Icewine și vinurile spumante din peste 20 de pivnițe moldovenești.

„Vrem să creăm un ghid pentru consumatori, care să le ofere o idee despre toate vinurile moldovenești prin intermediul unui mic număr de vinuri. Am ales vinuri de diferite soiuri, ani diferiți, din pivnițe diferite și prețuri diferite „, a spus Cibotaru.

La prezentarea ghidului de vin pe Moldova au participat, de asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii, Kirill Gaburici. Potrivit lui, este important să se creeze o imagine bună a vinului moldovenesc în străinătate. Ministrul a cerut iubitorilor de vin să încerce toate vinurile prezentate în manual. „Moldova oferă vin. Rămâne doar să-i inviți pe oameni dragi „, a scris Gaburici în adnotarea ghidului.

Ghidul Fine Vin 2018 a iesit cu o circulatie preliminara de trei mii de exemplare in limba romana. Acesta va fi tradus în limba engleză prin intermediul granturilor donatorilor.

Source

Primul Salon al vinurilor moldovenești a fost finalizat la Moscova
La sunetele sârbului moldovenesc al duetului Granet în interiorul hotelului Silver Age Metropol, 9 f ...
Chateau Vartely a decis să nu mai „se extindă”
В прошлом году, в Международный день туризма, мы отметили десятилетие туристического комплекса Chate ...
Fautor a câștigat peste 100 de medalii
Одним из знаменательных событий года было открытие представительства компании в Румынии. Благодаря э ...