Portal de vinificatie si viticultura

Arpentin: alcool in restaurante

Directorul oficiului Național a viei și vinului, Gheorghe Arpentin versat în înțelepciunile moldoveni de stabilire a prețurilor de restaurante.

 

Audio

Puțin în Moldova găsi persoane, care consideră că prețurile la vinuri moldovenești restaurante absolut justificate și sunt reale. În cele mai multe cifre în secțiunea de meniu „băuturi Alcoolice” provoacă nedumerire și întrebarea, de ce prețul pentru o sticlă de vin sec restaurantul depășește magazin de cost în trei, iar uneori și de cinci ori.

Această întrebare este valabil, — consideră directorul oficiului Național a viei și vinului, Gheorghe Arpentin. Exagerat de umflate preturile la vinuri în vinicole din țară este un fenomen anormal. Mai mult decât atât, își pierd din cauza unor astfel de алчной politicii de preț, nu numai clienții, dar ei înșiși restaurante și vinificatorii.

„Potrivit statisticilor, anul trecut, consumul de vinuri în restaurante a scăzut cu 30%, iar unul dintre motive a devenit un factor de preț. Iată, astfel, consumatorii sunt pedepsiți de vânzători. Și există previziuni că în acest an vânzările vor fi chiar mai puțin”, a menționat interlocutorul, în cadrul programului „Expertiza” postul de radio Sputnik Moldova.

 

Источник

De ce are succes vinul moldovenilor?
Un parcurs tumultuos, plin de momente dramatice. O cultură definitorie pentru un spațiu și un popor. ...
Primul magazin de specialitate care vinde vinurile moldovenești este deschis în Belarus
Belarus a deschis primul magazin specializat de vinuri moldovenești „La Moldova”, care e ...
Studenți, inițiați în arta vinului de un celebru somelier francez: ”Este o experiență extraordinară” Reportaj Audio/Foto
Studenții francofoni care studiază industria vitivinicolă la Universitatea Tehnică din Moldova au pa ...