Portal de vinificatie si viticultura

Arpentin: nu veți crede, dar moldovenii nu beau vin

Incredibil, dar adevărat – în structura consumului de alcool în Moldova vinul ocupă unul dintre ultimele locuri, susține directorul oficiului Național a viei și vinului, Gheorghe Arpentin.

Conform datelor organizației Mondiale a sănătății, Moldova este condusă de o listă cu cele mai de bautori de țări din Europa.

În termeni de alcool absolut, în medie, fiecare locuitor al republicii anual bea de 15 de litri de alcool etilic.

Ponderea industrială a vinului în acest volum este de doar 5%. Un fel de-a asumat, de vin de casă. Orice altceva, este trist, de — o bere și vodcă.

„În termeni de absolut alcoolul vom consuma doar 5% de vin și 35% de bere, iar restul — vodca și alte băuturi spirtoase cu tăria mai mare de 20%”, a declarat Gheorghe Arpentin, în cadrul emisiunii „Expertiza” postul de radio Sputnik Moldova.

De aceea, această cer noros pe alocuri пятипроцентная cota de vinuri pe piața internă nu de mult le pasă de producătorii de băuturi. În Moldova vin nu beau, și, prin urmare, nu este de mare este cererea. Ca rezultat — lipsa concurenței și a prețurilor ridicate.

„Nostru de pe piața internă aproape nici — mă uit din punct de vedere al numărului de vin și de influență economică. Fabricile nu atât de mult să acorde o atenție la aceste 5%. Și de aceea, când vorbim despre preț, nu avem nici o concurență. Pentru că pe piață sunt prezente în cea mai mare parte aceste 5-6 întreprinderile tradiționale. Restul de vin suntem condamnați de export”, — a concluzionat interlocutorul.

Sursa

Arpentin: alcool in restaurante
Директор Национального офиса винограда и вина Георгий Арпентин разбирался в премудростях ценообразов ...
Vinificatorii vor aprecia la justa valoare noua combină de la “Agromașina” (VIDEO)
«Agromașina S.A.» является первопроходцем молдавской машиностроительной промышленности в области про ...
Ziua Națională a Vinului în cifre
Сколько „поклонников” Вина Молдовы? Достаточно, чтобы заполнить стадион „Зимбру”  10 раз! Национальн ...