Portal de vinificatie si viticultura

Un număr mare de invitați străini au vizitat Ziua Națională a Vinului

Un număr mare de  străini au vizitat Ziua Națională a Vinului, care a avut loc în centrul Chișinăului. Nu este prima dată când unul dintre ei a vizitat parada vinăriei, iar unii au răspuns pentru prima dată, și nu fără admirație, la vacanța Moldovei. Străinii remarcă: încă nu au văzut un eveniment la scară largă dedicat vinului. În țările lor, zilele de vin sunt petrecute de obicei de către unul dintre producători. Și iată o sărbătoare națională întreagă!

Иностранные гости не знали, какому вину и марке отдать предпочтение. Ziua vinului va trece în curând pentru a doua zece, dar organizatorii se străduiesc să aducă idei noi la amenajarea sa. De această dată, suprafața exploatației sale s-a extins semnificativ. Nu avea suficiente volume din piața centrală.

În piața Catedralei se află un târg de produse ale meșterilor, „Școala de vin”, „Șantierul țărănesc”. Iar pe strada pietonală Evgeni Doga a construit o scenă în care au jucat artiști autohtoni și străini.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Biroul Național al Strugurii și Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociațiilor producătorilor de vin cu indicații geografice protejate „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu sprijinul strategic partenerul evenimentului este Proiectul Competitivitate Moldova, finanțat de USAID și guvernul suedez.

Sursă

Un festival al vinului și strugurelui a fost organizat la Bender (Cetatea Tighina).
Un festival al vinului și strugurelui a fost organizat la Bender (Cetatea Tighina). Un astfel de eve ...
Majoratul Zilei Naționale a Vinului: Cum a fost
            Peste 70 de mii de oameni au sărbătorit majoratul Zilei Na ...
Derek Hogan: Cetățenii americani deja cunosc despre vinurile din Moldova
Moldova sărbătorește Ziua Vinului. Sărbătoarea are statut național. Vinificatorii din toate raioanel ...