Portal de vinificatie si viticultura

Moldova devine membru al Asociației OriGin

Oficiul Național al Viei și Vinului a devenit membru al Organizației pentru o rețea de indicații geografice internaționale, cu sediul la Geneva.

Directorul NVWO, Gheorghe Arpentin, a declarat că, fiind membru al OriGin, Moldova va avea acces la cea mai bună practică internațională în acest domeniu.

„Intrăm pe această platformă, vom fi la curent cu toate schimbările din legislaturile țărilor pe care le exportăm vinurile noastre cu indicații geografice protejate. OriGin este, de asemenea, un instrument eficient în combaterea produselor falsificate cu IGP pe piețele externe „, a spus el.

OriGin este un muștiuc puternic al aproape 500 de producători de bunuri cu GPI din 40 de țări. Împreună cu NVWO, următorii producători de vinuri cu GPI au aliat OriGin: „Valul lui Traian”, „Codru”, „Ștefan Vodă” și „Divin”.

Specialiștii spun că NVWO va avea acum mai multe instrumente pentru susținerea calității și reputației vinurilor din Moldova cu indicațiile geografice protejate.

De asemenea, este important ca vinurile moldovenești cu GPI să fie mai vizibile, deoarece OriGin promovează interesele membrilor săi la forumurile internaționale: Organizația Mondială a Comerțului, Uniunea Europeană, Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale și altele.

INFOTAG

Ghidul Vinului rosé
Ghidul Vinului rosé: Descoperă-i istoria, gusturile și aromele, dar și noul Rosé de Mimi, care va fi ...
„Registrul vitivinicol” a intrat în gestiunea Oficiului Național al Viei și Vinului
„Registrul vitivinicol” a intrat în gestiunea Oficiului Național al Viei și Vinului Vinul Moldovei v ...
Moldova este forțată să facă vin din struguri care nu sunt cumpărate în UE
Moldova a fost forțată să proceseze cel puțin 40% din recolta de struguri de anul trecut de soiuri d ...