Portal de vinificatie si viticultura

Moldova devine membru al Asociației OriGin

Oficiul Național al Viei și Vinului a devenit membru al Organizației pentru o rețea de indicații geografice internaționale, cu sediul la Geneva.

Directorul NVWO, Gheorghe Arpentin, a declarat că, fiind membru al OriGin, Moldova va avea acces la cea mai bună practică internațională în acest domeniu.

„Intrăm pe această platformă, vom fi la curent cu toate schimbările din legislaturile țărilor pe care le exportăm vinurile noastre cu indicații geografice protejate. OriGin este, de asemenea, un instrument eficient în combaterea produselor falsificate cu IGP pe piețele externe „, a spus el.

OriGin este un muștiuc puternic al aproape 500 de producători de bunuri cu GPI din 40 de țări. Împreună cu NVWO, următorii producători de vinuri cu GPI au aliat OriGin: „Valul lui Traian”, „Codru”, „Ștefan Vodă” și „Divin”.

Specialiștii spun că NVWO va avea acum mai multe instrumente pentru susținerea calității și reputației vinurilor din Moldova cu indicațiile geografice protejate.

De asemenea, este important ca vinurile moldovenești cu GPI să fie mai vizibile, deoarece OriGin promovează interesele membrilor săi la forumurile internaționale: Organizația Mondială a Comerțului, Uniunea Europeană, Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale și altele.

INFOTAG

Noi recorduri pentru Vinul Moldovei. Exporturile pentru 2019 au atins cele mai mari cifre din ultimii 5 ani
Produsul mândriei naționale, Vinul Moldovei a încheiat anul pe un trend ascendent, înregistrând valo ...
Republica Moldova în topul celor mai bune destinaţii turistice vinicole din lume
                  Republica Moldova a fost inclusă în t ...
10+ cele mai bune etichete 2018 – 2019
Vinul este un produs foarte complex, îl puteți evalua complet doar degustând-o într-un cadru potrivi ...