Portal de vinificatie si viticultura

Marele Premiu în domeniul Vinicol pentru anul 2016 îi revine întreprinderii Castel Mimi

Guvernul a aprobat astăzi hotărârea conform căreia Marele Premiu în domeniul vincol pentru anul 2016 se decernează întreprinderii „Castel Mimi” SRL.

Comisia de lucru, instituită de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a examinat materialele prezentate de companiile vinicole și a selectat în calitate de candidat pentru decernarea Marelui Premiu în anul 2016 întreprinderea „Castel Mimi” SRL.

Întreprinderea nominalizată este o companie privată, membră a Asociației Vitivinicolă a Regiunii Geografice Delimitate „Codru”. Aceasta dispune de plantații viticole, cu suprafața de cca 30 ha, de o fabrică de vin, dotată cu utilaje moderne precum și de echipamente viticole performante.

Calitatea vinurilor este apreciată atât de consumatorii locali cât și de cei de peste hotare. Compania se bucură de o activtatea economică profitabilă, profitul net în anul 2015 fiind de 11,5 miloane de lei. Vânzările producției fabricate, în anul de referință au constituit 18,7 milioane lei, 85% din acestea fiind direcționate la export.

În perioada 2014-2016 compania a reconstruit Castelul lui Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, trasformândul într-o atracție turistică ce oferă o gamă variată de servicii pentru amatorii de vin și istorie.

AGORA

Divinul moldovenesc țintește recunoașterea internațională,
Divinul din Republica Moldova are o calitate ireproșabilă și poate concura cu produsele similare din ...
Hot noiembrie pentru vinurile moldovenești
Первая половина ноября выдалась особенно жаркой для молдавских вин. Они успешно выступили за рубежом ...
Rioja lecții viticultori
Молдавское виноделие проходит трудный, но очень важный в своем развитии этап становления производств ...