Portal de vinificatie si viticultura

Compania „Vinăria Purcari” a aniversat 185 de ani de la fondare

Prim-ministrul Vlad Filat a participat, sîmbătă, la sărbătorirea a 185 de ani de la fondarea companiei „Vinăria Purcari”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

La festivitate au participat, de asemenea, ex-preşedinţii Republicii Moldova, Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, precum şi actualul şef al statului, Nicolae Timofti, membri ai Cabinetului de Miniştri, diplomaţi acreditaţi la Chişinău, oameni de afaceri.

În luarea sa de cuvînt, Premierul a urat mult succes „Vinăriei Purcari” şi a mulţumit celor care, prin munca lor, au contribuit la succesul acestei companii.

„Sînt sigur că 185 de ani pentru această întreprindere este doar un început, iar numeroase alte succese şi realizări încă urmează”, a menţionat Vlad Filat.

Sîmbătă, în cadrul sărbătorii „Ziua Naţională a Vinului”, întreprinderea „Vinăria Purcari” a obţinut Marele Premiu acordat de Guvernul Republicii Moldova pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol.

În anul curent, Guvernul Republicii Moldova a decis acordarea Marelui Premiu pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate şi pentru promovarea imaginii şi a calităţii vinurilor moldoveneşti peste hotarele ţării întreprinderii mixte „Vinăria Purcari”.

Vinăria Purcari a fost înfiinţată în 1827 şi în acest an împlineşte 185 de ani de la fondare. Întreprinderea deţine mai mult de 80 de trofee, obţinute la diverse concursuri şi degustări internaţionale specializate pentru gustul şi calitatea superioară a vinurilor sale.

Cea de-a XI-a ediţie a sărbătorii Ziua Naţională a Vinului, care se desfăşoară în perioada 6-7 octombrie, include prezentări şi degustări de vinuri, concursuri, desemnarea celor mai buni agenţi economici în domeniu, notează MOLDPRES.

MOLDPRES

Italienii apreciază vinul moldovenesc. Ţara noastră va coopera cu Italia pentru livrarea unor produse vitivinicole mai calitative
Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) din Moldova a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Inspe ...
Premieră pentru sectorul vitivinicol. Republicii Moldova i-a revenit o funcție importantă în cadrul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV)
Республика Молдова будет иметь свой «рупор» в управленческой структуре Международной организации вин ...
Vin moldovenesc devine mai bun. Interviu cu expertul V. Tsapelik
Cu toate acestea, remarcăm că în prezent vinificația moldovenească este practic necunoscută rușilor. ...