Portal de vinificatie si viticultura

Moldova va sărbători următoarea „Ziua Națională a Vinului”

Săptămâna viitoare, Moldova va sărbători următoarea „Ziua Națională a Vinului”, care a devenit un eveniment tradițional și așteptat pentru viticultori, vinificatori și alți fani și cunoscători de vinuri și divinuri naționale.

Potrivit Agenției Agricole și Industrie Moldova-Vin, celebrarea acestui an nu va avea loc în piața centrală a capitalei, ci pe teritoriul Centrului Internațional de Expoziții MoldExpo, care va găzdui standuri și corturi de 33 de participanți – producători de vin și băuturi spirtoase, precum și ferme de vin din republică:

1. „Wine International Project” SRL
2. Este „Combinatul de Produse Alimentare din Balti”
3. „Vinuri Ialoveni” SA
4. „Imperial-Vin” SA
5. „Agrovin Bulboaca” SA
6. Colegiul Național de Viticultură și Vinificație din Chișinău
7. „Cricova” SA
8. „Barza Alba” SA
9. „Salcuta” SRL
10. CVC „Mileștii Mici”
11. „Aroma” SA
12. „Carahasavi-Vin” SA
13. „Vindicum” SRL
14. „Aspect Invest” SRL
15. ICS „Vismos” SA
16. „Euro-Alco” SA
17. „Alianta-Vin” SRL
18. IM „Chateau Vartely” SRL
19. IM „Vinaria Purcari” SRL
20. „Vinaria Bostavan” SRL
21. „Vinaria Bardar” SA
22. „Lion-Gri” SRL
24. Fabrica de vin „Cojusna” SA
25. ISC „Zolotoi Aist” SRL
26. ISC „Moldavschii Standart”
27. „Migdal-P” SA
28. „Doina-Vin” SRL
29. Agrofirma „Cimislia” SA
30. IM „Sauron” SRL
31. „Enteh” SA
32. SC „Zernoff” SRL
33. „VS-Export” SRL

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Ministerul Culturii și portalul principal de vinificație și viticultură din Moldova VINMOLDOVA.MD își declară de asemenea participarea la evenimente.

În plus, meșteri populari, întreprinderi de catering, grupuri vocal-instrumentale și de dans vor lua parte la sărbătorile care vor ajuta pe toată lumea să simtă atmosfera de vacanță.

Evenimentul-cheie al Zilei Naționale a Vinului 2009, ca și mai înainte, va fi prezentarea Marelui Premiu pentru o contribuție specială la producerea vinurilor de înaltă calitate și promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internațională, care în acest an va fi acordată unui tânăr, dar deja anunțat cu voce tare compania „Chateau Vartely”.

După cum era de așteptat, compania va pregăti o prezentare specială pentru oaspeții sărbătorii împreună cu proprietarii acestui mare premiu în anii anteriori – combinarea „Cricova” SA, „Barza Alba” SA, „Lion-Gri” SRL, „Dionysos-Mereni” SA, „Vitis-Hincesti „SA, CVC” Mileștii Mici „și” Vinaria Purcari „SRL.

Potrivit lui Valery Chebotar, secretarul comisiei guvernamentale pentru organizarea și desfășurarea sărbătorii, în ciuda problemelor cu care se confruntă sectorul viticol și viticol al republicii, vacanța va fi bine organizată și interesantă.

Programul festivalului va include o degustare publică și profesională a vinurilor tinere și a strugurilor de masă, o competiție între producătorii de vin de casă Golden Barrel, o competiție între exportatorii Dionysus, o competiție a viticultorilor și alpinistilor Golden Vine, competiție pentru cea mai bună prezentare a bucătăriei naționale și concursul meșteșugarilor populari „Tezaur”, diverse prezentări și promoții pentru vizitatori.

Duminică, 11 octombrie, evenimentele dedicate „Zilei naționale a vinului 2009” vor fi organizate în centrele regionale, municipiul Bălți și UTA Găgăuzia.

VINMOLDOVA.MD

Ziua Naţională a Vinului 2019 își sărbătorește majoratul. Află noutăţile celei de-a XVIII-a ediție
De 18 ani sărbătorim produsul mândriei naţionale print-un eveniment emblematic pentru ţară şi unic î ...
Festivalul culturii moldovenești „Festivalul vinului moldovenesc”
Festivalul culturii moldovenești „Festivalul vinului moldovenesc” are loc în Orașul de Sus, pe 8 sep ...
Un renumit specialist francez în vinificaţia durabilă va contribui cu expertiza sa la elaborarea Strategiei „Vinul Moldovei 2030”
Strategia „Vinul Moldovei 2030”, care urmează să contureze evoluţia sectorului vitivinicol pentru ur ...