Portal de vinificatie si viticultura

Record de medalii pentru „Wine of Moldova” în 2018: ONVV lansează primul catalog al vinurilor-campioni

Oficiul Național al Viei și Vinului va lansa primul catalog dedicat vinurilor moldovenești premiate cu aur în anul 2018 – „Vinurile de Aur ale Republicii Moldova”. Inițiativa vine ca urmare a numărului impresionant de medalii de aur – 190 – obținute de vinificatorii moldoveni la cele 28 de concursuri internaționale, alături de alte 300 de medalii de argint, bronz, precum și distincții. Catalogul va fi lansat pe 18 aprilie, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Vernisajului Vinului, iar vizitatorii dornici să cunoască lista cu cele 108 vinuri care au dus faima țării noastre peste hotarele ei le vor putea descoperi consultând acest material.

Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului: „Anul trecut palmaresul Vinului Moldovei a fost completat cu circa 500 de medalii și distincții obținute în cadrul concursurilor desfășurate pe întregul mapamond – un record pentru produsul mândriei naționale. Am conceput acest catalog ca o confirmare a eforturilor depuse de actorii-cheie ai sectorului, ce au culminat cu o nouă generație de vinuri, a căror calitate constatăm că este tot mai mult apreciată pe piețele externe, dovadă fiind numărul de premii ce crește de la an la an. Suntem încrezători că vinurile autohtone vor continuasă se impună pe piețele externe, iar brandul „Wine of Moldova” va rămâne cel mai reprezentantiv Ambasador al țării noastre în afara hotarelor ei.”

Participarea vinăriilor la concursurile și expozițiile de profil a fost susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul strategic de dezvoltare – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei. 4

0 de companii vinicole din țară care și-au expediat mostrele de vinuri, spumante și divinuri, au luat calificative maxime pentru calitatea produselor din partea juraților străini. În rezultat, brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei” și-a completat palmaresul cu 488 de medalii, obținute la următoarele concursuri internaționale:

Vinificatorii moldoveni au continuat să înregistreze succese și în 2019. Astfel, de la începutul acestui an,
Vinul Moldovei a obținut 144 medalii la concursurile„MundusVini”, „Berliner Wine Trophy” și „Eurasia
Wine&Spirts Competition”, dintre care 92 – de aur și 52– de argint.

Parteneri media ai evenimentului:
AGROTV Moldova, Radio Chișinău, Infomarket.md , Agora.md, Ea.md, Agrobiznes.md, Diez.md,
Locals.md, Madein.md, Moldova9.com, Moldova.org, Mybusiness.md, Noi.md, Realitatea.md,
Unimedia.info, VinMoldova.md, winetours.md, point.md, afisha.md, Экономическое Обозрение
«Логос-Пресс», Wine-and-spirits.md, Finewine.md, Taspster.wine

 

„ReDescoperă Drumul Vinului”
Mici vinificatori cu istorii de mare curaj descoperite în turul de ospitalitate „ReDescoperă Drumul ...
Președintele Duma de Stat a Federației Ruse: vinurile moldovenești pot înlocui georgianul
  Vinurile din Moldova, Crimeea și Krasnodar pot umple o nișă liberă pe piața rusă în cazul int ...
Oamenii de afaceri din SUA și Belgia – față în față cu Vinul Moldove
Vinul Moldovei își diversifică tot mai mult piețele de export și își consolidează prezența în Belgia ...