Portal de vinificatie si viticultura

Ziua Națională a Vinului va avea loc. A fost aprobată Comisia

La propunerea Ministerului Agriculturii, Guvernul a aprobat noua componență a Comisiei republicane pentru organizarea și desfășurarea sărbătorii anuale Ziua Națională a Vinului, care anul acesta va fi marcată la 1 și 2 octombrie.

Aprobarea componenței nominale a Comisiei pentru organizarea și desfășurarea sărbătorii în ziua de ieri, cu două săptămîni pînă la eveniment, denotă faptul că fie pregătirile pentru sărbătoare sînt în toi, fie doar se gîndesc să le înceapă, altfel o asemenea decizie se adopta mai din timp. 

Președinte al Comisiei este numit ministrul Agriculturii, Eduard Grama, vicepreședinte – ministrul Culturii, Monica Babuc, și secretar – directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Inițial se prevedea, ca scopul principal al suitei de manifestări organizate în cadrul acestei festivităţi va fi mereu de a asigura sprijinul oficialităţilor pentru dezvoltarea vinificaţiei naţionale, consolidarea imaginii ţării şi facilitarea procesului de includere a Republicii Moldova în Itinerarul Internaţional al Vinului. Inițial, sărbătoarea se organiza sub egida preşedintelui Republicii Moldova.

Deoarece la 14 octombrie se sărbătorește și Hramul Chișinăului, inițial se propunea comasarea acesto două festivități. Dar pînă la urmă fiecare a rămas cu ”hramul” său.

La prezentarea hotărîrii respective, nu au fost oferite detalii despre viitoarea sărbătoare tradițională anuală.

Dumitru Barbalat

NOI.md

Record de medalii pentru „Wine of Moldova” în 2018: ONVV lansează primul catalog al vinurilor-campioni
Oficiul Național al Viei și Vinului va lansa primul catalog dedicat vinurilor moldovenești premiate ...
Vinurile moldovenești au obținut anul trecut 673 de medalii la concursurile internaționale, un număr record, scrie wine-and-spirits.md, informează MOLDPRES.
Numărul distincțiilor de care au beneficiat vinurile din Republica Moldova ar putea să fie și mai ma ...
Vinificatorii din Moldova au participat la cea mai mare expoziţie de vinuri din lume
Aproape 40 de vinificatori moldoveni au participat la cea mai mare expoziţie de vinuri din lume. La ...