Portal de vinificatie si viticultura

Ziua Națională a Vinului va avea loc. A fost aprobată Comisia

La propunerea Ministerului Agriculturii, Guvernul a aprobat noua componență a Comisiei republicane pentru organizarea și desfășurarea sărbătorii anuale Ziua Națională a Vinului, care anul acesta va fi marcată la 1 și 2 octombrie.

Aprobarea componenței nominale a Comisiei pentru organizarea și desfășurarea sărbătorii în ziua de ieri, cu două săptămîni pînă la eveniment, denotă faptul că fie pregătirile pentru sărbătoare sînt în toi, fie doar se gîndesc să le înceapă, altfel o asemenea decizie se adopta mai din timp. 

Președinte al Comisiei este numit ministrul Agriculturii, Eduard Grama, vicepreședinte – ministrul Culturii, Monica Babuc, și secretar – directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Inițial se prevedea, ca scopul principal al suitei de manifestări organizate în cadrul acestei festivităţi va fi mereu de a asigura sprijinul oficialităţilor pentru dezvoltarea vinificaţiei naţionale, consolidarea imaginii ţării şi facilitarea procesului de includere a Republicii Moldova în Itinerarul Internaţional al Vinului. Inițial, sărbătoarea se organiza sub egida preşedintelui Republicii Moldova.

Deoarece la 14 octombrie se sărbătorește și Hramul Chișinăului, inițial se propunea comasarea acesto două festivități. Dar pînă la urmă fiecare a rămas cu ”hramul” său.

La prezentarea hotărîrii respective, nu au fost oferite detalii despre viitoarea sărbătoare tradițională anuală.

Dumitru Barbalat

NOI.md

Vinificatorii vor aprecia la justa valoare noua combină de la “Agromașina” (VIDEO)
«Agromașina S.A.» является первопроходцем молдавской машиностроительной промышленности в области про ...
Ziua Națională a Vinului în cifre
Сколько „поклонников” Вина Молдовы? Достаточно, чтобы заполнить стадион „Зимбру”  10 раз! Национальн ...
Cum se face cel mai bun vin la Lozova  VIDEO
A produce vin de calitate este o adevarata arta, iar la acest capitol, se stie, moldovenii se pricep ...