Portal de vinificatie si viticultura

Președintele Duma de Stat a Federației Ruse: vinurile moldovenești pot înlocui georgianul

 

Vinurile din Moldova, Crimeea și Krasnodar pot umple o nișă liberă pe piața rusă în cazul interzicerii vinurilor georgiene.

Potrivit presei rusești, această opinie a fost exprimată de președintele Duma de Stat a Federației Ruse, Vyacheslav Volodin, raportează Noi.md

Председатель Госдумы РФ: Молдавские вина могут занять место грузинских.

„Acum avem vinuri mari în Rusia, vă recomand. Când am fost obișnuiți cu vinurile georgiene, iar acesta a fost timpul Uniunii Sovietice, vinurile noastre nu au fost, pentru că toată lumea a fost tăiată, inclusiv pentru că a creat condițiile pentru vinurile georgiene. Și astăzi avem vinuri bune Krasnodar, Crimeea, și concurează cu vinurile europene. Vinurile georgiene nu mai ating acest standard „, a spus Vyacheslav Volodin.

Potrivit lui, conversația despre vinurile georgiene este o excursie în trecut.

„Și acum sa schimbat timpul. Avem cei mai buni producători de vin din Rusia. Ei fac multe pentru ca calitatea să fie foarte ridicată. Prin urmare, când vorbim despre concurență, vinurile georgiene concurează doar cu prețul. În ceea ce privește calitatea, a scăzut foarte mult și nu atinge standardele care există astăzi, să spunem în Crimeea și Teritoriul Krasnodar „, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

El a adăugat, de asemenea, că Moldova ar fi putut extinde oferta de vinuri. Vyacheslav Volodin a cerut „să nu ofrată trecutul”.

„În ceea ce privește interesele statului, oamenii din țară și vin nu ar trebui să fie puse pe același nivel. Credem că este posibil să donăm vin pentru a avea respect față de țara noastră, cetățenii noștri „, a relatat președintele Camerei inferioare a parlamentului rus.

Anterior, Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație privind posibilele măsuri economice în legătură cu provocările anti-ruse din Georgia. Documentul este o propunere adresată guvernului de a pregăti inițiative relevante și de a le prezenta președintelui. Deputații înșiși și președintele camerei inferioare a parlamentului au propus interzicerea aprovizionării cu vin și apă minerală georgiană. În plus, a fost luată în considerare posibilitatea de a interzice remitențele în Georgia.

Trebuie remarcat că, mai devreme, președintele Parlamentului moldovean, Zinaida Greceanîi, a declarat că Moldova este gata să mărească oferta de vin către Rusia în cazul restricțiilor impuse produselor georgiene.

„Desigur, suntem gata, avem o mare rezervă atunci când putem furniza mai multe produse”, a explicat președintele Parlamentului Republicii Interfax. Ea a menționat că vinurile moldovenești sunt de înaltă calitate.

Sursa

În primele 9 luni ale anului 2019, exportul Vinului Moldovei înregistrează cel mai înalt nivel nivel din ultimii 5 ani
Vinul Moldovei devine tot mai cunoscut și apreciat în întreaga lume. În primele 9 luni ale anului 20 ...
Un festival al vinului și strugurelui a fost organizat la Bender (Cetatea Tighina).
Un festival al vinului și strugurelui a fost organizat la Bender (Cetatea Tighina). Un astfel de eve ...
Majoratul Zilei Naționale a Vinului: Cum a fost
            Peste 70 de mii de oameni au sărbătorit majoratul Zilei Na ...