Portal de vinificatie si viticultura

S-a deschis Regalul de vinuri „Moldavia Wine 2019”

Vineri, 14 iunie, în Bacău a fost lansată prima ediție a unui veritabil festival al vinurilor, „Moldavia Wine 2019”. Evenimentul este organizat de compania SITAEL Team în spațiul Restaurantului Decebal și reunește 21 de expozanți – producători de vinuri, crame de renume și distribuitori. Între partenerii Moldavia Wine 2019 se numără și Scaunul Cavaleresc Bacău al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (OECV). Invitatul special al evenimentului este prof. univ. dr. Valeriu V. Cotea, de la Iași.

„Vreau să mulțumesc expozanților noștri și producătorilor de vinuri, care au venit la prima ediție a Moldavia Wine din Bacău – a spus, deschidere, managerul companiei SITAEL team, Corneliu Pricope. Au acceptat invitațiile, pentru a dezvolta această industrie în zona Moldovei, pentru a vorbi despre arta vinului, 21 de crame care vor să etaleze cele mai alese vinuri pentru acest sezon. Este un eveniment privat, dar destinat comunității băcăuane, dedicat vinului care înseamnă dialog, cunoaștere, dezvoltare de afaceri, chiar punți de legătură între instituții, regiuni și chiar între țări”.

Manifestarea a fost salutată de Luminița Maricica Coșa – prefectul județului Bacău, de președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, și de viceprimarul Constantin Scripăț. La deschiderea evenimentului au mai fost prezenți Freddy Abramovici – președintele Filialei Nord-Est a Uniunii Naționale a Patronatului Român, consilieri județeni și oameni de afaceri băcăuani.

Tot la deschiderea expoziției a conferențiat și prof. univ. dr. Valeriu V. Cotea, de la Iași, care a vorbit despre poziția industriei viticole în România, în raport industria similară din Uniunea Europeană și din lumea întreagă.

EURASIA WINE & SPIRITS COMPETITION  SESIUNEA SUPLIMENTARĂ DESCHISĂ  29-31 iulie 2020
În urma concursului de degustare Eurasia Wine & Spirits Competititon, care a avut loc la Chișină ...
Distincții post-pandemie: Vinul Moldovei a câștigat 64 de medalii la concursul ICWB Vinarium din România
Chiar și pe timp de pandemie, Vinul Moldovei reușește să fie apreciat la nivel internațional și să c ...
#Revincudrag: Fă-ți traseul și planifică-ți vizitele la cramele țării!
ONVV îți oferă primul Ghid Oenoturistic al Moldovei Sperăm că în scurt timp vom putea porni la drum ...