Portal de vinificatie si viticultura

Modalități de dezvoltare a turismului vinicol discutat în Moldova

De ceva timp, țara noastră a devenit capitala turismului vitivinicol.

La 6 și 7 septembrie, a avut loc în Moldova cea de-a III-a Conferință Internațională de Turism al Vinului, organizată de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO).

Acest eveniment va contribui la promovarea țării noastre la nivel mondial, promovarea Moldovei ca direcție a turismului vitivinicol. Această opinie a fost exprimată de oficialii prezenți la eveniment.

Prima zi a conferinței a avut loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca.

© SPUTNIK / MIROSLAV ROTARI

„Îmi exprim recunoștința față de Organizația Mondială a Turismului că ne-au ales țara noastră, suntem bucuroși să vedem atât de mulți oaspeți, sper că vor avea un timp plăcut, vinurile moldovenești au devenit o amprentă pentru țara noastră”, a declarat Primul Ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, în cadrul ceremoniei de deschidere.

El a adăugat că, în ciuda tuturor dificultăților cu care au trebuit să se confrunte producătorii autohtoni, au supraviețuit, iar vinul în sine este mai bun.

Ministrul Economiei și Infrastructurii din Moldova, Kirill Gaburici, a menționat că în republică există mai multe vinării.

„În jur de 55% din participanții la turismul mondial în domeniul vitivinicol se află în Europa, adică 671 milioane de oameni pe an, iar în fiecare an aceste cifre sunt în creștere, Moldova ar trebui să poată atrage o parte din acești oameni, pentru că avem ceva de spus. cu mai mult de trei ani în urmă. Deja astăzi vor fi instalate 156 de semne în republică, indicând turiștilor drumul spre aceste locuri „, a spus Gaburici.

Secretarul general adjunct al Organizației Mondiale a Turismului din cadrul ONU, Jamie Kabal, consideră că rezultatele obținute de Republica Moldova în domeniul turismului sunt deja impresionante.

„Aici există tradiții de vinuri excelente, iar vinul este cel mai important produs al economiei. Moldova ar trebui să profite de această oportunitate, deoarece turismul vinicol este acum unul dintre cele mai populare”, a explicat Kabal.

Evenimentul a fost realizat de specialiști străini. Ei au descris detaliat situația din țările lor și au comparat-o cu Republica Moldova. Experții au subliniat că turismul vitivinicol este important pentru fabricile de vinuri mici și mijlocii din republică.

Anul trecut, Moldova a fost vizitat de 50% mai mulți străini, comparativ cu anul 2015. În 2017, pensiile agroturistice au înregistrat de trei ori mai mulți vizitatori. Numărul de vinării care oferă servicii de călătorie sa dublat, iar fluxul de turiști care vizitează destinațiile vitivinicole a crescut cu 20%.

Sursa

Ziua Naţională a Vinului 2019 își sărbătorește majoratul. Află noutăţile celei de-a XVIII-a ediție
De 18 ani sărbătorim produsul mândriei naţionale print-un eveniment emblematic pentru ţară şi unic î ...
Festivalul culturii moldovenești „Festivalul vinului moldovenesc”
Festivalul culturii moldovenești „Festivalul vinului moldovenesc” are loc în Orașul de Sus, pe 8 sep ...
Un renumit specialist francez în vinificaţia durabilă va contribui cu expertiza sa la elaborarea Strategiei „Vinul Moldovei 2030”
Strategia „Vinul Moldovei 2030”, care urmează să contureze evoluţia sectorului vitivinicol pentru ur ...