Portal de vinificatie si viticultura

Festivalul culturii moldovenești „Festivalul vinului moldovenesc”

Festivalul culturii moldovenești „Festivalul vinului moldovenesc” are loc în Orașul de Sus, pe 8 septembrie, transmite corespondentul Minsk-News Agency. A durat până la ora 17:00.

Aceasta este a treia sărbătoare a vinului moldovenesc la Minsk. Este întotdeauna foarte interesant, iar astăzi – sub auspiciile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, – a declarat ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Belarus, Victor Sorochan.

„Stimați  oaspeți ai Capitalei, vă doresc să vă bucurați de vacanța pe care Moldova ne-o oferă astăzi”, a declarat vicepreședintele Comitetului Executiv al orașului Minsk, Artyom Tsuran.

Industria vitivinicolă este bine dezvoltată în Moldova – viile ocupă 147 de mii de hectare. Aceasta este aproape jumătate din suprafața regiunii Brest. Majoritatea produselor sunt exportate. Astfel, vacanța de la Minsk nu a fost lipsită de degustare: 17 dintre cele mai importante companii vinicole din Moldova au furnizat cele mai bune vinuri pentru testare.

În plus, toată lumea a fost invitată să încerce mâncărurile din bucătăria națională din această țară de sud, de exemplu, plăcinte cu făină cu diverse umpluturi, clătite cu catâri, mitite de carne picantă, cârnați kirnetsei, ardei umpluți și multe altele.

În scop ilustrativ, pentru adulți, pentru a înțelege cum se organizează viața într-un sat moldovenesc, a fost amenajată o curte din Moldova, iar pentru copii, pentru a nu se plictisi, au instalat un complex de jocuri.

Spre deosebire de festivalul culturii moldovenești de anul trecut, care s-a dovedit ploios și tulbure, astăzi vremea s-a așezat însorită și senină, ca și Moldova în sine. Unii trecători s-au aglomerat cu interes la pavilioane cu vin – o astfel de abundență de sortiment nu a putut atrage atenția, alții au depășit plăcintele de peste mări pentru ambele obraji.

„Am 80 de ani și am venit special pentru o vacanță de la Chizhovka”, a spus pensionarul. – Astăzi nu avem târguri acolo, dar am timp liber – așa că am venit să mă odihnesc. Deja aveau vin și coniac, iar acum voi asculta concertul. Este foarte bine ca scaunele să fie furnizate – stai și bucură-te.

A fost organizat un concert pe scena principală, în apropierea Sălii de Concerte din Upper Town. Starea de spirit a fost creată de artiștii ansamblului „Play”, ansamblul „D.A. T orchestră”, laureații festivalurilor internaționale, „orchestra umană” Igor Levchuk, virtuosul instrumentar Sergey Șeptunov și spectacolul de tobe „Peppers”, precum și Anna Blagova, Olga Zmurshchik , Victor Mishkov și alții.

Organizatorii festivalului sunt Comitetul Executiv al orașului Minsk și Ambasada Moldovei în Belarus.

Sursă

EURASIA WINE & SPIRITS COMPETITION  SESIUNEA SUPLIMENTARĂ DESCHISĂ  29-31 iulie 2020
În urma concursului de degustare Eurasia Wine & Spirits Competititon, care a avut loc la Chișină ...
Distincții post-pandemie: Vinul Moldovei a câștigat 64 de medalii la concursul ICWB Vinarium din România
Chiar și pe timp de pandemie, Vinul Moldovei reușește să fie apreciat la nivel internațional și să c ...
#Revincudrag: Fă-ți traseul și planifică-ți vizitele la cramele țării!
ONVV îți oferă primul Ghid Oenoturistic al Moldovei Sperăm că în scurt timp vom putea porni la drum ...