Portal de vinificatie si viticultura

Ziua Vinului, anulată. Federația turismului bate alarma

Federaţia de Promovare a Turismului din Moldova se arată îngrijorată de decizia vinificatorilor care au votat împotriva organizării în acest an a sărbătorii „Ziua Vinului“. Într-un comunicat de presă al Federaţiei se subliniază că sărbătoarea a devenit deja o tradiţie frumoasă care se desfăşoară ani la rând, iar o astfel de hotărâre ar putea avea consecinţe negative atât pentru agenţiile de turism şi unităţile de cazare din ţară care vor avea pierderi mari la acest capitol, dar şi pentru imaginea Republicii Moldova pe plan naţional şi internaţional, care odată cu anularea acestui eveniment va avea de suferit, transmite IPN.

Vinificatorii din Moldova au avut o şedinţă în cadrul căreia au decis că „Ziua Vinului“ din acest an, preconizată pentru 3-4 octombrie, să nu aibă loc din cauza protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Potrivit Federaţiei, în urma unei astfel de decizii, problema se pune în turiştii care şi-au programat vizita în Republica Moldova la Sărbătoarea Vinului, în biletele avia rezervate şi procurate, precum şi în camerele din structurile de cazare rezervate şi achitate.

Ţinând cont de cele menţionate, Federaţia de Promovare a Turismului din Moldova vine cu o cerere către Guvernul Republicii Moldova şi vinificatori, prin care solicită să se găsească o soluţie, pentru ca această sărbătoare să aibă loc indiferent de conjunctură politică şi situaţia în care se află ţara.

Federaţia de Promovare a Turismului din Moldova propune o soluţie de compromis în condiţiile în care nu se ajunge la un numitor comun pentru a organiza sărbătoarea „Ziua Vinului“ în Piaţa Marii Adunări Naţionale, prin închiderea bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt, între intersecţiile Strada Ismail şi strada Puşkin, astfel încât sărbătoarea să se desfăşoare în acest spaţiu.

IPN

Arpentin: alcool in restaurante
Директор Национального офиса винограда и вина Георгий Арпентин разбирался в премудростях ценообразов ...
Vinificatorii vor aprecia la justa valoare noua combină de la “Agromașina” (VIDEO)
«Agromașina S.A.» является первопроходцем молдавской машиностроительной промышленности в области про ...
Ziua Națională a Vinului în cifre
Сколько „поклонников” Вина Молдовы? Достаточно, чтобы заполнить стадион „Зимбру”  10 раз! Национальн ...