Portal de vinificatie si viticultura

Epoca Chardonnay a schimbărilor climatice

Mireya Torres este un reprezentant al celei de-a cincea generații a celebrei familii de vinificați ereditari spanioli. Aceste podgorii au peste 150 de ani. Însă astăzi, o nouă amenințare are loc asupra lor – schimbările climatice. Soarele înfiorător de vară, perioade de căldură anormală și secetă pot complica viața a peste 4.000 de vinării din întreaga Spanie în viitor. Volumul acestei industrii este de 7 miliarde de euro pe an.

Mireya Torres, proprietară a vinăriei Torres: „Totul a început în 2008, când tatăl meu a vizionat documentarul lui Al Gore„ Adevărul inconvenient ”, a fost șocat. Conform observațiilor noastre și a dovezilor că în vară aveam din ce în ce mai mult mai multe zile cu temperaturi peste 30 de grade, și-a dat seama că avem probleme și că trebuie să începem să lucrăm. ”

Studii recente au arătat că, datorită creșterii temperaturii de 2,7 până la 4,7 grade și a unei reduceri de 40% a precipitațiilor, cultivarea strugurilor până în 2070 va fi imposibilă în sudul Europei și în Marea Mediterană. Datorită încălzirii globale, gustul familiar al iubitului de mulți Cabernet se va schimba foarte mult și irevocabil.

Mireia Torres: „Unele dintre soiurile care sunt în prezent comerciale s-au dovedit foarte bine și produc vinuri de înaltă calitate în majoritatea vinurilor spaniole, dar până la sfârșitul secolului se vor schimba și nu vor fi la fel.”

În căutarea unei temperaturi mai blânde, familia Torres a urcat pe munți. Nopțile mai răcoroase de la poalele Pirinei Catalane permit strugurilor să se coacă până la nivelul ideal de dulceață și culoarea pielii.

Jaime Velazquez, Euronews: „Când familia Torres a cumpărat această bucată de pământ la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, nici nu și-au imaginat că în cele din urmă vor planta o viță de vie. Iernile de aici, pe poalele Pirinei Catalane, sunt foarte lungi și dure, cu toate acestea, vița a luat rădăcina și a început să crească destul de repede. Cât de curând vor deveni vița de mare altitudine norma dacă nu încetăm încălzirea globală? ”

Javi Ermella, care conduce podgoria Torres din San Miguel, spune că, la fiecare sută de metri deasupra nivelului mării, temperatura scade cu aproape un grad, astfel încât în ​​condiții de încălzire, viile vor crește.

Javi Ermella, manager: „Pe câmpii, în zonele joase, în podgorii, acum apar probleme în perioadele de căldură extremă. Ca urmare, vinurile își pierd prospețimea, aroma. Ei își pierd echilibrul. Și singura cale de a rezolva această problemă este să vă deplasați în zone mai înalte.”

Dar înapoi la vale. Aici, cultivatorii spanioli restaurează o podgorie tradițională care a fost abandonată de zeci de ani în favoarea mai multor soiuri comerciale. Această viță de vie este bine adaptată la condițiile meteorologice nefavorabile.

Poate că în spatele unor soiuri de rădăcini uitate se află viitorul podgoriilor spaniole. De ce acest vin Forkada nu devine epoca Chardonnay a schimbărilor climatice?

Sursă

Château Vartely a sărbătorit Ziua Vinului cu băuturi de colecție, bucate tradiționale și dispoziție bună
Château Vartely a sărbătorit Ziua Vinului cu băuturi de colecție, bucate tradiționale și dispoziție ...
d
d
...