Portal de vinificatie si viticultura

Brandy armeană va fi mai curată în 2019 sau ceea ce sa schimbat odată cu sosirea lui Pashinyan

Национальный день Армении на ЭКСПО-2017 в Астане. Армянский коньякSituația producției de vin și brandy în Armenia se îmbunătățește, ceea ce se datorează în mare parte respingerii falsificării documentelor și combaterii mărfurilor contrafăcute.

YEREVAN, 8 ianuarie – Sputnik, Aram Gareghinyan. Ce a schimbat revoluția în Armenia? Puteți vorbi despre acest lucru de mult timp, dar cu vin și brandy răspunsul este fără echivoc – lucrurile au mers fără probleme.

Ce vrem să spunem? În primul rând, randamentul strugurilor continuă să fie înregistrat fără adăugiri (cazul a început sub guvernul lui Karen Karapetyan). Și în al doilea rând (și acesta este deja meritul echipei Pashinyan), din mai 2018, importul de spirit de cognac străin în republică sa redus drastic. Dar mai întâi de toate.

În ianuarie-septembrie 2018, potrivit statisticilor naționale, în republică au fost recoltate 135 mii tone de struguri. Nu avem date pentru perioada ianuarie-septembrie 2015, dar pentru întregul an, Ministerul Agriculturii a predat datelor serviciului statistic un randament de 310 mii tone. Din 2016, statisticile au scăzut brusc.

Desigur, s-ar putea produce un eșec teritorial. Dar, dacă ar fi fost așa, prețurile strugurilor ar fi crescut, de asemenea, teribil. Dar prețurile rămân aceleași. Producătorii de cognac au cumpărat struguri la o medie de 100-120 drame, în timp ce în august-septembrie strugurii de masă puteau fi cumpărați pentru 300 de drame. Statisticile privind recolta, atât pentru struguri, cât și pentru alte culturi, au început să fie apropiate de realitate în cadrul primului ministru Karen Karapetyan. Început continuați acum. În anul 2018, recolta de struguri a scăzut din nou, iar pe piețe, strugurii de masă costă aproape la fel de mult.

Dar prețul a crescut pentru fabricile de vin și brandy. De ce sa întâmplat asta? „Cererea de struguri a crescut și există mai multe motive pentru aceasta”, a declarat Avag Harutyunyan, șeful organizației Centrul Național al Vinului, într-un interviu acordat Sputnik Armenia.

Partea strălucitoare a problemei. Producția și exportul de vin cresc. În 2016, potrivit statisticilor vamale, exporturile de vinuri au crescut de la 4,2 la 6 milioane de dolari, iar în 2017 aproape s-au dublat – de la aproximativ 6 la 11 milioane. Producția de vinuri în Armenia nu este încă foarte semnificativă (conform standardelor mondiale), dar există noi producători și noi branduri de vin, în segmentul de prețuri „mediu și superior”.

Nu este o parte foarte luminată. De ce a fost necesar să atribuiți recolta? Unul dintre motivele evidente – de a raporta autorităților. Dar, în același timp, a fost posibilă rezolvarea unei sarcini foarte practice – de a „acoperi” alcoolul contrafăcut, folosind materii prime importate sau necombinate pentru aceasta. O statistică umflată a lăsat o portiță pentru acest lucru („bineînțeles, toate strugurii armeeni: avem atât de mult!”), Deci strugurii locali nu puteau fi urmăriți în particular.

„Începând cu luna mai 2018, totul pare să se fi schimbat, importul de alcool de brandy în Armenia a scăzut drastic, iar cererea de struguri de vin a crescut, de asemenea, în 2018. Aceste soiuri au cumpărat 200 drame, nu mai puțin, și în valea Ararat, vinăriile au plătit 350 de drame și mai mult, și pentru „White Voskeat” au fost plătite chiar și peste 500 de drame („puțin mai mult decât un dolar”), „spune Harutyunyan.

Dacă un astfel de regim strict durează destul de mult, în republică nu va exista aproape nici un vin sau o brandy contrafăcută. Mai întâi de toate – brandy, mult mai profitabilă pentru Armenia.

„Există încă unele lacune, dar există o diferență fundamentală, care a fost regula generală.” Acum, dacă sunt folosite, atunci este pe propriul dvs. risc și risc „, subliniază Harutyunyan.

Dacă în republică există mai puține contrafaceri, atunci va fi mai ușor să se ocupe de aceasta în străinătate (în special în Rusia, pe piața principală de brandy armeană).

Pentru ca asta să dureze ceva timp. Trei ani pot fi luați ca bază, deoarece cea mai mare parte a brandyi de trei ani este produsă în Armenia. Dacă, în acest timp, statisticile de producție din nou nu se târăsc în sus, înseamnă că au încetat să supraestimeze complet statisticile.

De ce vorbim despre brandy, și nu despre vin? Prin urmare, toată lumea cunoaște branza armeană (în fosta Uniune Sovietică, cu siguranță). Și despre vinul armean, chiar și în Rusia, nu toată lumea a auzit. Și cine are nevoie de bunuri false cunoscute? Nimeni. Prin urmare, exportatorii de vinificatori monitorizează calitatea zi și noapte pentru a rămâne pe piața rusă a vinului, unde concurența este mult mai intensă decât în ​​cazul coniacului. Impactul imaginii mărcilor asupra consumatorului este mai redus și atenția la calitate – mult mai mult.

„Pentru producători, acest lucru este, desigur, probleme inutile, dar industria în ansamblu este foarte bună și rămâne sănătoasă”, subliniază Harutyunyan.

De aceea, crede el, respingerea numelui de „cognac” (la cererea Uniunii Europene) este o problemă și o mare șansă pentru Armenia. Atâta timp cât există marca „branza armeană”, există posibilitatea de a obține un „profit” suplimentar pe ea, fără a vă îngrijora prea mult de calitate.

„Nu este un fapt că toata lumea face asta, dar există cu siguranță o astfel de posibilitate, mai ales că controlul pe piața rusă este strict, deși nu atât de mult – cel puțin pentru moment, iar dacă marca dispare, nu există loc de ascuns. și pentru a dovedi în fiecare zi că branza armeniană nu este mai rău decât branza armeană „, a spus Harutyunyan.

Menționăm că cuvântul „brandy” Armenia nu va putea să folosească după 14 ani

Sursa

În Crimeea va fi prezentat vin din struguri, pe care domnitorul Vladimir la comunat
At the V Yalta International Economic Forum (YIEF), which runs from April 17 to April 20, wine from ...
În Ingusheția, pentru prima dată din vremea sovietică, au fost așezate podgorii
В Ингушетии впервые с советских времен заложили виноградники  ...
Câștigătorii celei de-a patra ediții a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”
Sâmbătă, 13 aprilie 2019, Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă a găzduit cea de-a patra ediț ...