Portal de vinificatie si viticultura

Un grup de deputați din Rusia Unită a pregătit propuneri pentru un proiect de lege privind vinificația

Un grup de deputați din Rusia Unită a pregătit propuneri pentru un proiect de lege privind vinificația și le-a trimis președintelui Comitetului de stat pentru politica economică Serghei Zhigarev, a informat Vedomosti.

Potrivit publicației, deputații propun să elimine toate interdicțiile privind vinul publicitar din strugurii ruși. Alcoolul este acum interzis, dar vinul rusesc este permis publicității în presa tipărită, la expoziții de alimente și restaurante, precum și la radio și televiziune noaptea.

Ministerul Agriculturii a pregătit, de asemenea, modificări ale legii cu privire la publicitate: departamentul a propus să permită publicitatea în aer liber a vinurilor cu indicație geografică protejată și o denumire de origine pe o rază de 200 km de locurile de producție, precum și la intrările în spații comerciale mari și hoteluri cu o capacitate de peste 30 de camere. Reprezentantul ministerului a declarat că proiectul va fi prezentat guvernului până la sfârșitul anului.

În plus, deputații vor să oblige magazinele de vânzare cu amănuntul să plaseze vin rusesc pe standuri separate și rafturi în cele mai bune locuri. Acestea sunt considerate locuri la nivelul ochilor cumpărătorului sau ușor mai mici. Se propune ca produsele obținute din struguri ruși să fie etichetate „Produse din struguri rusești”, iar restul să nu fie numite rusă. Mai mult, informațiile despre origine ar trebui să ocupe cel puțin 30% din etichetă.

Un reprezentant al Asociației de companii de vânzare cu amănuntul a declarat pentru Vedomosti că astfel de măsuri creează condiții inegale pentru concurență, limitează consumatorii și trebuie elaborate.

Președintele Uniunii Vinicultorilor și Vinificaților Leonid Popovich a declarat că aproximativ o treime din vinul consumat este obținut din struguri rusești, aproximativ aceeași cantitate este material de vin importat, iar aproximativ 40% provine din vin îmbuteliat importat.

Producția de vin în Rusia din 2015 până în 2018 a scăzut cu un sfert – la 30,4 milioane decalitre, în timp ce importurile au crescut cu o treime – la 22,6 milioane, potrivit Serviciului Federal de Statistică și Serviciului Vamal Federal.

Sursa

Experții de la Universitatea Columbia de Mediu au spus că schimbările condițiilor climatice de pe planetă afectează negativ viile.
Experții de la Universitatea Columbia de Mediu au spus că schimbările condițiilor climatice de pe pl ...
Ruinele unui templu antic, care includea o fabrică de bere
In Japonia, angajații unei companii de construcții în timpul lucrărilor de pământ din Kyoto au desco ...
Ministerul Industriei și Comerțului a creat modalități de promovare a vinului de la producătorii locali.
Ministerul Industriei și Comerțului a creat modalități de promovare a vinului de la producătorii loc ...