Portal de vinificatie si viticultura

Итальянский Винный дом Gancia получил высокое признание от экспертов The Tasting Panel Magazine

22 octombrie 2018, Canelli, Italia – Gancia Wine House, producatorul primului vin spumos din Italia, anunta ca cea mai mare revista americana The Tasting Panel Magazine a apreciat foarte mult meritele vinurilor spumante Gancia, atribuind 90 sau mai multe puncte pentru anumite pozitii.

Vinurile au fost evaluate de un juriu de experți la o scară de 100 de puncte, iar băuturile care au primit mai mult de 90 de puncte au fost numite „remarcabile”.

Estimările de 93 de puncte au fost acordate imediat patru vinuri ale casei Gancia:

Vin de desert Gancia Moscato d’Asti D.O.C.G. cu o aromă unică de ciuperci de pere și un conținut scăzut de alcool pentru un aperitiv perfect.
Vin spumant Gancia Moscato Rose, cu o aromă luxoasă de petale proaspete de trandafiri, salvie și portocale exotice picante.
Vin spumant Gancia Prosecco D.O.C. cu mirosul de magnolii și flori de papi, roșii în gustul unui măr roșu cu note de miere și un finisaj plăcut sărat.
Fernet Gancia este un lichior elegant pe bază de plante, cu note plăcute de coacăze negre, măsline negre și menta.
Experții au acordat un scor de 92 de puncte la aperitivul Gancia Americano. Lichior creat din vinuri albe cu o varietate de ierburi italiene locale și adăugiri exotice.

Vinurile spumante de la Gancia Rose Brut, care au uimit experții cu aromă de căpșuni proaspeți și pepeni coapte și Gancia Pinot di Pinot Rose, umpluți cu indicii de miere de cais, pepene și flori, au fost acordate 90 de puncte.

Premiile primite confirmă din nou gustul impecabil și calitatea deosebită a vinurilor spumante ale legendarului Gancia de vinuri. Producătorul primului vin spumant din Italia și astăzi, 160 de ani mai târziu, stabilește standarde ridicate de măiestrie și este unul dintre cele mai bune exemple de Made in Italy.

Popularitatea vinurilor spumante Gancia din lume continuă să crească. La sfârșitul anului 2017, vânzările de mărci la nivel mondial au crescut cu 39% față de anul precedent, iar în primul trimestru al anului 2018 au înregistrat o creștere de + 18% față de aceeași perioadă a anului trecut. În Rusia, vânzările Gancia în 2017 au crescut cu mai mult de două ori față de anul precedent.

Informații despre Gancia Wine House

Gancia, fondată în 1850 de creatorul primului vin spumos italian, Carlo Gancia, este liderul mondial în producția de vinuri spumante italiene, aperitive și vermuturi. Cu o suprafață de 2000 hectare de podgorii, cu o producție de peste 5 milioane de kilograme de struguri pe an, compania Gancia din Canelli, inima regiunii Asti, produce vinuri spumante și aperitive pentru mai mult de 60 de țări, inclusiv Japonia, Coreea, China, Franța, și Portugalia. În rândul vinurilor spumante sunt prezentate vinuri de la dulce la uscat, de la farmec până la viile rare, cu mai mult de cinci ani de îmbătrânire. Gancia Wine House a primit o recunoaștere internațională pentru contribuția sa la industria viticolă mondială și a fost mândră de locul pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Gancia Wine House face parte din grupul de companii Rust, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi alcoolice din Europa Centrală și de Est.

 

Câștigătorii celei de-a patra ediții a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”
Sâmbătă, 13 aprilie 2019, Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă a găzduit cea de-a patra ediț ...
Băuturile din vinicola letonă au câștigat argint la concursul internațional Cider World 2019 din Frankfurt
Băuturile din vinicola letonă au câștigat argint la concursul internațional Cider World 2019 din Fra ...
Un record de vânzări de 23 milioane de lire sterline la licitație în Hong Kong
O colecție de 16.889 de sticle de vinuri high-end de la un vânzător anonim, cunoscută doar sub numel ...