Portal de vinificatie si viticultura

Experții de la Universitatea Columbia de Mediu au spus că schimbările condițiilor climatice de pe planetă afectează negativ viile.

Experții de la Universitatea Columbia de Mediu au spus că schimbările condițiilor climatice de pe planetă afectează negativ viile. În întreaga lume, din cauza creșterii temperaturii aerului și a schimbărilor în acest context, suprafața de teren adecvată pentru cultivarea strugurilor a scăzut de mai multe ori. Un nou studiu arată că viticultura poate fi păstrată, dar numai în cazurile în care soiurile de struguri sunt înlocuite.

De exemplu, în Franța, pierderea medie este de până la 22 la sută, dar odată cu renașterea altor soiuri, creșterea suprafeței poate ajunge la 25 la sută. Unul dintre factorii cheie care vor deveni calea către dezvoltarea durabilă a viticulturii este varietatea soiurilor.

Experții au calculat că, dacă temperatura aerului de pe planetă crește cu două grade, acest lucru va duce la faptul că suprafața teritoriilor adecvate pentru cultivarea strugurilor va fi redusă la 56% din suprafața actuală. Cu patru grade de încălzire globală, suprafața viței de vie este redusă cu 85 la sută. Planeta va pierde podgoriile și, în consecință, producătorii nu vor putea face vin bun.

Dar oamenii de știință au conturat deja un program de adaptare la noile condiții. În primul rând, este asociat cu o schimbare a soiurilor cultivate care se adaptează mai activ la noile condiții climatice.

Strugurii sunt extrem de sensibili la schimbările de temperatură, în special soiurile coapte, cum ar fi pinot noir, din care se obține cel mai bun vin din lume.

Oamenii de știință asigură că varietatea soiurilor va putea păstra viile de vie. Puteți alege dintre mai mult de 1100 de soiuri diferite, care sunt capabile să crească într-o varietate de condiții.

Sursa

Ruinele unui templu antic, care includea o fabrică de bere
In Japonia, angajații unei companii de construcții în timpul lucrărilor de pământ din Kyoto au desco ...
Ministerul Industriei și Comerțului a creat modalități de promovare a vinului de la producătorii locali.
Ministerul Industriei și Comerțului a creat modalități de promovare a vinului de la producătorii loc ...
În mod special pentru eveniment, Piper-Heidsieck a pregătit o colecție limitată de sticle Magnum
Casa șampaniei franceză a devenit partenerul oficial al Ceremonia de premiere a Academiei pentru a ș ...