Portal de vinificatie si viticultura

Milioane de litri de vin spaniol roz vândute ca francez

Ancheta arată că milioane de litri spaniol roz de vin au fost vândute ca un francez

PARIS, 9 iulie 2018, 15:50 — REGNUM Ancheta directoratul General pentru concurență, în cauzele de consumatori și anti-fraudă, Franța arată că milioane de litri spaniol roz de vin au fost vândute ca francez, informează AFP.

Primind avertismente la sfârșitul anului 2015 privind conferirea de vinuri spaniole, directoratul General a început o anchetă în anii 2016-2017.

Alexandru Chevalier, director adjunct al directoratului General, explică faptul că „aceste cazuri se referă la mai mult de 70 de mii de hectolitri de vin, echivalentul a 10 milioane de sticle.

Potrivit instituției, numărul de vin, prezentat în mod fraudulos, a variat de la 2 000 până la 34 500 de hectolitri.

În loc de original formularea „Vin de Spania” sau „Vin comunității europene” de mai sus îmbuteliată era inscripția: „Fabricat în Franța”. În unele cazuri, menționarea „Розлито în Franța” nu a fost semnalizat în mod corespunzător, se menționează în raport.

O anchetă de fraudă, de asemenea, a fost extins la francezi cafenele, hoteluri și restaurante, pentru a verifica, în special, originea vinuri, realizat din ulcior sau in vrac.

În acest sens, se menționează că spaniol rose vinul mai ieftin francez. Cu alte cuvinte, 0,34 euro pentru un litru de spaniolă și de 0,75−0,90 euro pe litru francez de vin rosé./

Sursa

În Franța se vândе vin natural albastru
Новинку цвета морской волны производят из классического шардоне на южном побережье Испании. Купить в ...
Casa vinului Gancia din nou primeste  „Oscar”
8 august 2018, Канелли, Italia — Vin de casa Gancia, primul producător de vin spumant din Italia, an ...
Albastru vin și șampanie  în Liban
Proprietarul vinăriei Chateau Wadih la munte parte a Libanului Peter Andrei Iunes a anunțat lansarea ...