Portal de vinificatie si viticultura

Selecție de vinuri în Cetatea Oradea

24 de crame. Peste 200 de vinuri. Povești pe care le asculți cu sufletul la gură. Este vorba de cea de-a II-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime, care se desfășoară în aceste zile în Cetatea Oradea.

Cei care n-au trecut încă pe acolo merită să o facă, fie că sunt iubitori de vinuri, fie că le plac poveștile sau pur și simplu pentru atmosfera creată în cadrul celei de -a II-a ediții a Salonul Vinurilor Millésime. Pentru că nu în fiecare zi te întâlnești cu atâtea crame într-un singur loc, care pun la bătaie vinurile lor de top. Și-apoi locația, Cetatea Oradea, este un loc de poveste, parcă destinat unor astfel de evenimente.
Vinuri și crame vechi, crame mai noi, care vin din urmă și care îmbină vinul și cultura vinului cu turismul.

 

„Noi încercăm să facem o selecție a vinurilor care vin în expoziție, încercând să păstrăm un nivel de calitate ridicat. În general sunt vinuri de HORECA. De aceea, dincolo de consumatorii obișnuiți am încercat să aducem și reprezentanți ai restaurantelor din Oradea și Băile Felix ca să poată să își construiască o listă de vinuri cât mai atractivă și cât mai variată”, a subliniat Geta Bocșe, unul dintre organizatorii salonului.
Salonul are și o componentă de masterclass prin care organizatorii oferă un cadru în care iubitorii de vin să poată să aprofundeze cunoștințele cu ajutorul unor specialiști în domeniu.

„Când vorbim despre Oradea, despre Țara Crișurilor, o facem cu mare respect. Pentru că întotdeauna, Oradea a fost un vârf de lance. Salonul orgnizat de domnul profesor Dorin Popa este la un standard foarte înalt de calitate, atât în ceea ce privește selecția participanților, dar și din punct de vedere al informației care pătrunde din salon către consumator”, ne-a declarat unul dintre expozanți, Răzvan Jurca, directorul de marketing de la Cramele Recaș.

Sursa

La aeroporturile din Georgia vor începe din nou să ofere vinuri turiștilor
La aeroporturile din Georgia se va relua acțiunea privind distribuirea vinului către turiști. Admini ...
Rusia a ridicat problema sorții vinurilor georgiene
Vinul georgianul este usor de inlocuit , daca importul acestuia este interzis. Această opinie a fost ...
Reducerea accizelor la alcool in Estonia
Premierul leton Krisjanis Karins va discuta în continuare reducerea accizelor la alcool cu ​​prim-mi ...