Portal de vinificatie si viticultura

Prețul șampaniei în Rusia va crește

Шампанское в России подорожает на четверть Prețul nu sa schimbat încă din anul 2016
Nizhny Novgorod. 2 ianuarie NewsRoom24.ru – Sa constatat că în 2019 prețul șampaniei în Rusia va crește cu un sfert sau mai degrabă cu 23%. Acest lucru este raportat de către Asociația producătorilor de vinuri spumante.

În prezent, prețul minim de vânzare cu amănuntul pentru o sticlă de șampanie de 0,75 litri este de 164 ruble. Acest preț a avut loc din 2016.

Experții GfK au intervievat reprezentanții gospodăriilor casnice din zonele urbane și rurale din aprilie 2017 până în martie 2018, în comparație cu cifrele pentru aceeași perioadă a anului precedent.

Studiul a arătat că 86% dintre gospodării cumpără cel puțin o dată pe an alcool tare, vinuri, șampanie și vinuri spumante. În acest an, fiecare familie contabilizează 10 litri de vin. Aceasta este aproape jumătate din volumul anual al achizițiilor de alcool. În același timp, 59% dintre ruși cumpără vinul cel puțin o dată pe an, care este cu 1,5% mai des decât un an mai devreme.
Vinul sa dovedit a fi cea mai populară băutură alcoolică. Pe parcursul anului, consumul a crescut cu 8,8%. Media Rusă cumpără vin de șapte ori pe an, iar valoarea medie a achiziției este de 1,4 litri. Aproximativ zece litri de alcool sunt consumați pe familie pe an.

În medie, potrivit lui GfK, cetățenii cumpără vin de șapte ori pe an, 1,4 litri pe vizită la magazin. În general, consumul de vinuri în Rusia a crescut recent cu 8,8% în termeni fizici.

În 2017, rusul mediu a băut 10 litri de alcool pur pe an. În ceea ce privește consumul săptămânal, acest lucru ne va da aproximativ 330 ml de alcool pe săptămână. Adică mai mult de o jumătate de sticlă de vodcă (200 ml de alcool pur) sau mai mult de trei sticle de vin (105 ml) sau 13 cutii de bere.

Sursa

În Crimeea va fi prezentat vin din struguri, pe care domnitorul Vladimir la comunat
At the V Yalta International Economic Forum (YIEF), which runs from April 17 to April 20, wine from ...
În Ingusheția, pentru prima dată din vremea sovietică, au fost așezate podgorii
В Ингушетии впервые с советских времен заложили виноградники  ...
Câștigătorii celei de-a patra ediții a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”
Sâmbătă, 13 aprilie 2019, Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă a găzduit cea de-a patra ediț ...