Portal de vinificatie si viticultura

Au fost numite cele mai bune turnee enogastronomice în țările vecine

Călătoriile  în Azerbaidjan, Georgia, Armenia, Moldova și Uzbekistan au fost numite cele mai bune turnee enogastronomice în țările vecine în toamna anului 2019. Evaluarea a fost compilată de portalul TurStat.

ВиноÎn alcătuirea listei, experții au evaluat nu numai popularitatea, ci și unicitatea evenimentelor.

Lista a fost condusă de „Sărbătoarea rodiei”, care va avea loc în Azerbaidjan Goychay în perioada 26 octombrie – 7 noiembrie. Programul său include un târg de rodii și suc de rodie, mâncăruri din bucătăria azerbaijană, spectacole de ansambluri de folclor.

Pe 5 octombrie, va avea loc Festivalul Vinului Telavino-2019 la Muzeul de Istorie Telavi din Kakheti (Georgia). Pe lângă diferite soiuri de vinuri georgiene și bucătărie națională, oaspeților li se vor oferi târguri tematice și expuneri despre etnografie.

În aceeași zi, va începe un festival național al vinului în satul armean Areni. Programul în ansamblu este același: vin și mâncăruri naționale. Bonusul va fi master-classes de la vinificatorii armeni.

Pe 5 și 6 octombrie, în Moldova se va construi un întreg oraș al vinului. El va apărea pe piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Și la Tashkent, la sfârșitul lunii noiembrie, va găzdui festivalul „Arta vinificației”. Oaspeților li se va arăta și li se va oferi posibilitatea de a încerca vinuri locale, urmând să fie organizate cursuri de master de la vinificatori. La festival vor participa participanții la conferința științifică și tehnică „Tehnologii inovatoare în vinificație și viticultură”.

 

Sursă

Experții de la Universitatea Columbia de Mediu au spus că schimbările condițiilor climatice de pe planetă afectează negativ viile.
Experții de la Universitatea Columbia de Mediu au spus că schimbările condițiilor climatice de pe pl ...
Ruinele unui templu antic, care includea o fabrică de bere
In Japonia, angajații unei companii de construcții în timpul lucrărilor de pământ din Kyoto au desco ...
Ministerul Industriei și Comerțului a creat modalități de promovare a vinului de la producătorii locali.
Ministerul Industriei și Comerțului a creat modalități de promovare a vinului de la producătorii loc ...