Portal de vinificatie si viticultura

Băuturile din vinicola letonă au câștigat argint la concursul internațional Cider World 2019 din Frankfurt

Băuturile din vinicola letonă au câștigat argint la concursul internațional Cider World 2019 din Frankfurt

RIGA, 6 aprilie – Sputnik. Una dintre cele mai serioase concursuri mondiale de băuturi de mere a avut loc pe 30 martie, la Frankfurt, Germania. Vinăria din Letonia Abavas a prezentat la concurs produsele sale și a reușit să cucerească un juriu internațional serios, potrivit paginii de vinificație de pe Facebook.

Mai mult de 500 de băuturi de la producători din diferite țări au fost prezentate la concurs. Juriul a constat în specialiști din industria alimentară din întreaga lume: profesori, precum și experți în vin și HoReCa (catering și industria hotelieră).

Potrivit lui Abavas, criteriile de selecție au fost dificile, dar vinurile spumante nobile apiņos prezentate de o fabrică letonă și cidrul Premuim Brut au reușit să obțină medalii de argint.

Vinul spumos Ābols apiņos a primit 105 de puncte din numărul maxim posibil 108, iar cidrul Premium Brut – 99 de puncte.

Victoria unei fabrici de vinuri Abavas într-o competiție atât de prestigioasă oferă oportunități ample de popularizare a băuturilor din Letonia în întreaga lume, deschizând noi piețe și atrăgând cumpărători din întreaga lume.

În plus, Abavas raportează că a primit recunoaștere în Letonia, unde a câștigat premiul anual al Asociației de Turism Kurzeme Lielais Jēkabs drept cea mai bună atracție turistică din categoria „Degustarea turismului în Kurzeme 2018”.

Este demn de remarcat faptul că aceasta nu este prima mare victorie pentru vinificatorii letoni. În 2018, în cadrul concursului internațional pentru cidru SISGA 2018 – Salonul Internațional de les Sidres de Gala din Spania, premiul a fost câștigat de cipul de nuci carbonat semi-uscat, Mr.Plūme, de la producătorul leton, Mr.Plūme sidra darītava.

Proprietarul companiei, Maris Plume, a spus apoi că spaniolii au fost plăcuți surprinși de faptul că într-o țară atât de mică ca Letonia, care nu are nici o tradiție de a face cidru și rețete vechi, se produc băuturi care s-au remarcat din restul, cu calitatea și originalitatea lor.

Sursa

Experții de la Universitatea Columbia de Mediu au spus că schimbările condițiilor climatice de pe planetă afectează negativ viile.
Experții de la Universitatea Columbia de Mediu au spus că schimbările condițiilor climatice de pe pl ...
Ruinele unui templu antic, care includea o fabrică de bere
In Japonia, angajații unei companii de construcții în timpul lucrărilor de pământ din Kyoto au desco ...
Ministerul Industriei și Comerțului a creat modalități de promovare a vinului de la producătorii locali.
Ministerul Industriei și Comerțului a creat modalități de promovare a vinului de la producătorii loc ...