Portal de vinificatie si viticultura

Лесные пожары рядом с виноградником в Калифорнии

Vremea mai caldă poate beneficia de podgoriile englezești, dar vinificatorii din Bordeaux în California se luptă. Iată șase vinuri care se ridică la provocare.

Wildfires in California, USA - 10 Oct 2017Mandatory Credit: Photo by Stuart Palley/ZUMA Wire/REX/Shutterstock (9131672b) The Atlas Fire burns east of Woodley Canyon Rd near vineyards late Tuesday evening in Napa County Wildfires in California, USA - 10 Oct 2017 The Atlas Fire burns in Napa and Solano Counties Monday evening. The fire was 3% contained and had burned 25,000 acres. Multiple structures were destroyed as crews battled strong winds and tinder dry vegetation after multiple fires burned in the area.Incendii de padure in apropierea unei podgorii din California in 2017: „Aceasta este o activitate urgenta, serioasa intr-o parte a lumii in care incendiile au distrus mii de hectare de podgorii.” Foto: Palle / ZUMA Wire / REX / Shutterstock
Una dintre modalitățile în care mass-media britanică acoperă schimbările climatice este de a le trata ca un pic de banter în articole stupide-sezon pe vin englez. Valul de căldură din această vară a fost pretextul pentru o grămadă de astfel de momente „și în cele din urmă”, în care tonul este neclintit de flippant: nu vă deranjați de topirea Arcticului, iar Shiresul va prelua din Champagne!

Ei bine, hoorah pentru asta. Cu excepția, bineînțeles, impactul vinului schimbătoare de climă nu este la fel de simplu ca câteva veri frumoase și variante garantate de protecție în Sussex. Ceea ce pune la îndoială problemele locale despre radio despre Bordeaux-on-Thames este că nu va face în mod necesar Marea Britanie sau oriunde un loc mai bun pentru a crește vinul. Vremea erratică, inundații, uragane, înghețuri extreme și epuizate și secetă: nici unul dintre aceștia nu sunt prieteni ai vinificatorului.

Vinificatorii sunt în acord cu cele mai mici schimbări ale vremii – diferențele pe care le pot gusta literalmente în vinurile lor. O serie de vinuri anterioare oferă o înregistrare senzorială a tiparelor climatice, iar mesajul trimis de acele sticle tulbura vinificatorii lumii de ani de zile.

Pe un singur nivel, aceasta este pur și simplu o chestiune de calitate și stil. În timp ce strugurii acumulează niveluri ridicate de zahăr (și, prin urmare, alcool potențial atunci când se fermentează) mult mai devreme decât erau obișnuiți, deoarece vinurile devin mai fierbinți – și înainte de celelalte elemente, taninurile și polifenolii care dau vinului aromele complexe, vinificatorii au o dilemă. Ele pot recolta mult mai devreme, sacrificând complexitatea pentru nivelurile acceptabile de alcool, sau produc vinuri cu o forță alcoolică nedureroasă.

Cu fiecare nouă vară hotărâtă și cele mai vechi de epocă, este pusă în discuție viabilitatea pe termen lung a întregii lumi a vinului – soiurile de struguri, localizarea podgoriilor, accesul la cantități reduse de apă, abilitatea de a produce vinuri în ceva asemănător stilului, cantității și calității. În timp ce marele producător de vinuri californiene, Randall Grahm, a pus în discuție Adam Gopnik de la New Yorker la începutul acestui an: „Este peste tot. Burgundia poate fi futut. Nordul Rhônei este parțial împuțit … sudul Rhône este futut. ”

Ultimul proiect ambițios al lui Grahm este în apropiere de Santa Cruz, o încercare de a reproduce un nou soi de struguri care să poată face față actualului climat californian, unul capabil să se usuce la fermă (fără irigare) și să reziste la căldură. Este o afacere urgentă și serioasă într-o parte a lumii în care incendiile au distrus mii de hectare de podgorii și au luat multe vieți și mijloace de trai în ultimii doi ani – și în cazul în care nimeni nu tratează schimbările climatice ca un semn amuzant știri.

Sursă

ABC: Rușii apreciază  vinul spaniol
Уже в течение нескольких лет наблюдается рост импорта в Россию испанского вина, пишет ABC. Как поясн ...
Aeroflot returnează bere și vin gratuit în avioane
"Аэрофлот" возвращает бесплатное пиво и вино в самолеты ...
Maraton subteran
În Moldova a avut loc o cursă neobișnuită. Traseul lui a trecut prin cea mai lungă cramă din lume. Î ...